Eräänä päivänä tällä viikolla meille kantautui kaupasta kotiin macajauhepussi. Macan väitetään tekevän suorastaan ihmeitä ihmisille. Sen tekee hyvää kaikille sukupuoleen katsomatta. Erityisen hyväksi se on urheilijoille, sotureille ja vaihdevuosista kärsiville naisille. Täytyy tunnustaa, että olen hieman skeptinen tämän ihmejauheen suhteen. Tieteelliset tutkimukset aihepiirin ympärillä on kesken. Mutta koska elämässä pitää kaikkea kokeilla ja toisaalta kyllähän luonnosta on löydetty monenlaisia ihmeaineita, niin miksipä en antaisi macalle mahdollisuutta?

Maca on siis lisätty minun aamiaisen superfood-komboon. Sekoittelin macajauheen aamukahviini, joka on ihan taatusti piristävä juoma, ei epäilystäkään. Puurokulhostani löytyi tänä aamuna kaurapuuroa soijamaidolla ja taatelilla maustettuna, mustikoita, vadelmia ja soijarahkaa. Kaurapuuro ja mustikathan ovat suomalaista superruokaa. Mielestäni kannattaisikin ottaa ensin kotimaiset superruuat ruokalistalle ennen kuin hönkää kauppaan ostamaan kaiken maailman ihmeitä. Monipuolista ruuan toki pitää olla, mutta kotimaan tarjontaa kannattaisi muistaa pelkästään jo edullisuuden takia.

Palatakseni vielä lopuksi macaan. Googlatessani macaa netistä törmäsin artikkeliin koskien macan kotikasvatusta. Pitäisiköhän hommata macan siemeniä ja laittaa macaa ruukkuun kasvamaan ensi kesänä?