Kuten jo edellisessä kirjoituksessa totesin, Taatelilla on keuhkot rotilla yleisen mycoviruksen aiheuttaman sairauden runtelemat. Lääkkeen pikku rotta ottaa nätisti. Mielenkiintoisena havaintona huomasin lääkkeen olevan tuberkuloosilääkettä. Eläinlääkäri sanoi, että mikäli Taatelin tilanne ei kohennu kuurin aikana, on uuden lääkärireissun paikka.

Eilen illalla siirsin rotat makuuhuoneeseeni, jotta ne eivät olisi aivan unohdettuina lastenhuoneen nurkassa ja toisaalta, jotta voisin ulkoiluttaa sekä tarkkailla niiden vointia paremmin. Päiväsaikaan Taateli on ollutkin kohtuuhiljainen. Mutta yöllä alkoi kauhea rohina. Kai Taateli oli jostain kiihdyksissä. Tyttäreni arveli sillä olevan erimielisyyttä Lakun kanssa. Hermostunut Nuppu tuli minulle valittamaan rottien ääntelystä. Ei saa nukuttua pikku koira, kun toiset siellä rohisee. Joten rotille tuli lähtö, nimittäin lastenhuoneeseen yön ajaksi. Nyt täytyy lähteä Taateli lääkitsemään ja ottaa rottaset takaisin makuuhuoneeseen tarkkailuun.

Tällä hetkellä tulevaisuus ei näytä kovin valoiselta näiden kahden rottaneidin kohdalla. Mutta katsotaan vielä muutama päivä, ennen kuin soitan taas eläinlääkäriin.