Nyt meidän perhe sitten on toistaiseksi siirtynyt lähes lihattomalle linjalle. Tyttäreni päätti rueta kasvissyöjäksi tai tarkemmin sanoen jättää punaisen lihan pois. Kala, munat tai maitohan eivät ole kasviksia. Terveydenhoitajan vaatimuksesta hän syö myös kanaa ainakin koulussa. Syynä tyttäreni kasvissyöntiin ovat eettiset syyt eli hän ei halua syödä eläimiä.

Minusta kasvissyönti on kannatettava ajatus, ainakin jos siihen sisällyttää maidon, munat ja kalat. Ravintoaineiden puutteesta ei pitäisi olla vaaraa. Varsinkin kun täydentää ravintoa B-vitamiineilla rikastetulla kaakaolla. =) Meillä maito ja munat ovat luomua. Minusta tehokanalat ovat kamalia paikkoja. Siitä syystä ensimmäisenä haluaisin jättää ravinnostani nimenomaan kananlihan pois, jos rupean eettisesti asiaa pohtimaan. Valitettavasti pidän kanasta todella paljon ja luomuna sitä on tosi vaikea saada. Joten ainakin toistaiseksi syön kanaa, ainakin joskus.

Kalojen syönnissä en näe eettistä ongelmaa, koska kalat elävät onnellisen elämän meressä tai järvessä. Tehokasvatetuista kaloista en tiedä, mutta eivät ne ainakaan pienissä häkeissä elä. =/ Kaikkien lihaeläinten pitäisi saada myös onnellinen elämä. Siitä syystä mieluiten söisin riistaa, jos sitä olisi saatavana. Eettisiä asioita pohtiessa voi myös miettiä, paljonko energiaa menee hukkaan lihaeläimiä tuotettaessa. Tästähän löytyy kaikenlaisia laskelmia.

Joka tapauksessa, tyttäreni vakaumuksen johdosta loppu perhekin joutuu enemmän tai vähemmän pakosta siirtymään kasvisvoittoiseen ruokailuun. Minusta se on hyvä ajatus, koska ruokavalio kääntyy väkisellä huomattavasti terveellisemmäksi. Kotitekoista kasvisruokaa, paljon kasviksia, vähän lisäaineita. Miehelleni asia ei tuota ongelmaa, koska suuri osa intialaisistahan on joka tapauksessa kasvissyöjiä. Kasvisruoka ei ole hänellä mitään ihmeellistä pupun ruokaa kuten monelle raavaalle suomalaiselle miehelle. Pojasta en vielä tiedä, mitä hän kasvisruoista tuumaa pidemmän päälle. Koulussa hän saa joka tapauksessa perinteistä liharuokaa. Meillä syödään 2-3 kertaa viikossa kalaa ja joskus kun eineksiä joudutaan ostamaan, poikani saa lihavaihtoehdon.

Nyt lähden keittelemään kasvishernekeittoa ja kikherneitä illan kikhernepalleroita varten. Tässä teille löytämäni kiva linkki tutkittavaksi. Puutteenperältä löytyy monenlaista juttua ekohörhöille viherpiipertäjille. =) C ya, dude!