Vappuaaton grillaussuunnitelmat siirtyivät yhden jäsenen sairastumiseen. Niinpä minun piti keksiä vapulle vaihtoehtoista puuhaa. Koska keli oli aurinkoinen, oli pakko puuhastella jotain pihalla, vaikka sisällä olisikin ollut sotkua yllin kyllin.

Istuttelin rupsahtaneet ruukkukrookukset ja -narsissit pihalle. Visiona on, että etupihan pensaiden alla lainehtii krookusmeri keväisin, ellei jänö pitkäkorva käy taas päivällisvieraana. Muutama viikko sitten hamstrasin  ilmaiseksi K-raudasta parhaat päivänsä nähneitä ruukkukrookuksia.

Narsissit pääsivät talon päädyssä olevien sireenien ympärille.  Narsisseja sain työpaikalta perinteiseen tapaan, kun pääsiäisistutus oli lakastunut. Omat etupihan parvekelaatikon narsissit ovat vielä hyvissä voimin, joten ne eivät pääse ihan vielä multiin.

Syntymäpäivälahjaksi sain ystävältäni vaaleanpunaisen värililjan ja babianan sipuleita. Sipulit olivat jo kovassa kasvuvauhdissa, joten istutin ne laakeaan ulkoruukkuun tilapäismajoitukseen. Maahan laitan ne kesällä, kunhan selviää, missä kasvaa mitäkin. Pihani alkaa olla sen verran miinoitettu sipuleilla, etten uskalla sinne summassa istutuslapiotani lyödä.

Maassa talvehtineen kärhön kaivoin ylös ja istutin korkeaan ulkoruukkuun. Juurelle pääsi mikä lie-puska, joka tuli narsissiasetelman mukana töistä. Vihreä kun oli, niin eikun vaan istutin sen sitten. Sen lisäksi istutin juurelle muutaman orvokin taimen, jotka varmaan paleltuvat joku kaunis yö.

Taimien kasvatus ei todellakaan tunnu olevan minun juttu. En osaa hoitaa pieniä ja herkkiä taimia, kastelen ehkä liikaa ja valoa on liian vähän. Eilen heittelin kuolleet taimet pois. Jäihän noita vielä, mutta aika näyttää tuleeko mitään. Ensi vuonna taidan pitäytyä samettikukissa.