Nuppu on aivan suloinen pikku hauva. Yöt se on nukkunut hyvin. Paitsi viime yönä erehdyin nousemaan vessaan, jonka Nuppu tulkitsi heräämiseksi. Tästä varsinainen riemu irtosi. Olisi kiva ollut riehua ja takaisin nukkumaan rupeaminen ei tuntunut ollenkaan hyvältä ajatukselta.

Nuppu ei ole tajunnut ideaa, miksi lattialla on sanomalehtiä. Paitsi että ne luistavat, kun juoksee oikein kovaa ympäri asuntoa. Pisut lorahtaa milloin minnekin. Jos lähes koko lattia on peitetty sanomalehdillä, on osumismahdollisuus huomattavasti parempi. Mutta tuurista on silloinkin kiinni. En oikein tiedä, miten pentu saadaan ymmärtämään sanomalehtien merkitys? Niin, se pitäisi nostaa lehdille, kun alkaa nuuskia lattiaa pissin teon merkiksi. Mutta Nuppu unohtaa silloin pissiajatuksen, kunnes on tallustanut pois lehdeltä ja lorottaa sitten lehden viereen.

Koiranpentu on ihan kuin vauva. Vuorotellen nukkuu ja riehuu, pissii paljon ja syö usein. Onneksi ollaan jo päästy selville Nupun kakka-aikatauluista, joten tänäänkin on tehty kahdet kakat ulos eikä yksiäkään sisälle. Varsinkin illasta alkaa hirmuinen riehuminen, joka päätyy pian nukahtamiseen.

Välillä olen miettinyt, onkohan Nupulla suvussa joku lehmä? Jokaisessahan meissä asuu pieni lehmä. Nupussa se näkyy paitsi värityksessä, niin valtavana himona kaiken kasvillisuuden syöntiin. Voikukat, ratamot, siankärsämöt, heinät ym. maistuvat pihalla, vaikka ruokaa ei olisikaan mahaan mahtunut. Päälle vähän kiviä, pupunpapanoita ja pyörätelinettä, niin on dieetti aivan täydellinen. =/

727890.jpg

Tänään ja eilen ulkona ollessani keräsin lasinsirpaleita pussiin. Sitten ryhdyin keräämään kaikkia muitakin roskia. Nuppu joka tapauksessa pistelee roskat suuhunsa, josta joudun ne kaivamaan. Ei tunnu mielekkäältä joka kerta kerätä samoja roskia koiran suusta. Parempi kerätä ne suoraan pussiin ja viedä roskikseen. Lasinsirut taas ovat ikäviä, koska voivat pistää koiraa tai ihmistäkin jalkaan. Sitä paitsi koiran kanssa kävellessä on aikaa kerätä, kun tahti ei ole mikään armeijan marssitahti. Kyllähän sitä miettii moneen kertaan, että miksi ihmiset ovat niin ajattelemattomia? Lapset heittelevät karkkipapereita, aikuiset tupakantumppeja ja -askeja sekä lasipulloja, noin esimerkiksi. Taidankin liittyä Roska Päivässä-liikkeeseen. Siinä on sopivan löyhä idealogia, eikä kukaan pidä kirjaa jäsenistä tai eroajista =D Aikaisemminkin olen moneen kertaan ajatellut, että siinä on hieno ajatus. Yleensä on kuitenkin niin kiire, ettei malta kyykistyä. Koiran kanssa kulkiessa tahti on hitaampi ja toisaalta roskat koiran terveydelle haitallisia, joten motivaatio on suurempi.