Kyllähän minä tiedän, että viime aikoina ei ole oikein tullut liikuttua. Mutta enpä olisi arvannut kuntoni tasoa ihan näin huonoksi.

Kaivoin toissapäivänä vanhan jumppakirjan "Vartalo kiinteäksi 36 päivässä" hyllystäni ja päätin taas kerran jumpata sen ohjeiden mukaan. Kirjassa on kuusi erilaista jumppaa. Ensimmäisia 1A- ja 1B-sarjoja tehdään vuoropäivinä kaksi viikkoa sunnuntait poislukien, sitten edetään 2-tasolla ja päästään 2A- ja 2B-sarjoihin. Viimeisenä tulee 3-taso, jonka suoritettua on kulunut 3 x 2 viikkoa = 6 viikkoa. Kuuden viikon päästä kropan pitäisi olla kiinteä ja silminnähden muuttunut. Yksi liikesarja kestää noin 12 minuuttia sisältäen alkulämmittelyn ja loppuvenyttelyn. Kuulostaa uskomattomalta?

Joo-o. Ei taida viedä kuuden viikon päästä kelvata fitness-kilpailuihin. Mutta ei ne ohjeet huonoja ole, hiki tulee sarjaa tehdessä ja nyt on sitten lihakset hieman kipeänä. Ja siinä se mun huono kuntoni paljastuu. Ikinä ennen ei ole lihakset kipeytyneet tuosta ykköstasosta, usein olen hypännyt suoraan kakkostasolle, kun ykköstaso on liian helppo eikä tunnu missään.

Toki eilen harrastin myös lenkkeilyä ja luistelua, mutta kipeytyneet lihakset ovatkin muualla kuin jaloissa. Tuolla kirjalla on hyvä aloittaa. Jos sitten kuudessa viikossa löytäisi jonkin kivan jumppa-dvd:n, jolla voisi jatkaa tuon kiinteytyskuurin jälkeen.