Päästin rotat häkistään vapaalle ja nyt on lyijykynä menossa ruokalistalla. Välittömästi kun aukaisin häkin luukun, Vohveli syöksyi lempipaikkaansa kaapin taa. Se tietää, että minun on vaikeaa se pyydystää sieltä pois. Toisaalta, jos siellä viihtyy, niin voidaanhan me kohta luopua häkistä kokonaan. Säilytän rotat kaapin takana. Vain pienin piipero on edelleen häkissä. Se on melkoisen arka, eikä halua tulla edes joka päivä ulkoilemaan.

Vohveli keksi eilen, missä on erityisen kivaa. Se onnistui kiipeämään minun sänkyyni ja ryömi sänkypeiton alle. Siellä on sitten kiva möyriä. Minä yritän sitä sieltä pois pyydystää, mutta heti kun saan rotan lattialle, se kipaisee sänkyyn takaisin. Vieraiden ei kannata ihan varomattomasti sängylle istua, jos rotat on liikkeellä =)

Toinen Vohvelin lempileikki on hippanen. Se syöksähtelee ympäri huonetta, kun lähestyn sitä. Kuitenkin jos istun lattialle, molemmat rotat, Vohveli ja Lakritsi, tulevat syliini kiipeilemään.

Rottien "ulkoiluttamisessa" ei paljoa kaloreita pala. Ainoastaan niiden kiinni ottaminen voi joskus olla uuvuttavaa hommaa. Onneksi tänään sain kaikki epelit takaisin häkkiin ihan suosiolla. Yhden kun laittaa, toinen jo tulee melkein perässä... Yleensä ne yhdessä touhuaa, mitä sitten touhuavatkin.