Tänään sataa vettä taivaan täydeltä. Koira vilkaisi terassin ovelta ja totesi, ettei  taida ollakaan yhtään mikään hätä. Täytyy kohta lähteä raahaamaan se puoliväkisellä aamutarpeilleen.

Etupihallani olevat syysasetelmat jo osa ovat alkaneet lakastua. Mikähän niitä vaivaa? Pitäisikö niitä kenties lannoittaa? Asterit ovat lopettaneet kukintansa, minusta melko lyhyessä ajassa. Krysanteemit eivät avaa uusia nuppuja. Joten kun avautuneet kukat lakastuu, niin se on sitten siinä.

Onneksi sentään veronica kukkii. Syksyn tullen pitäisi kaivaa veronica sisäkukaksi talven ajaksi. Epäilys on, että kukka ei tule viihtymään sisällä, mutta ainahan sitä kannattaa yrittää.

Parvekelaatikkoon istutin syklaameja ja muratteja. Eilen tajusin, että syklaamikin on monivuotinen kukka, jos sen tuo talveksi sisälle ja osaa hoitaa oikein. Joten ikkunalaudalle saa muuttaa myös rivi syklaameja ennen talvipakkasia.

Tämän lisäksi pelargoniat ovat menossa verkkovarastoon talven viettoon ja verenpisara tulee sisälle talvehtimaan. Voi olla, että kaikkien talvetus ei onnistu. Mutta yrittänyttä ei laiteta.

Kukka-asetelmasta työpaikalta poimin ruostekukan siemeniä, jotka pitäisi laittaa keväällä multaan. Ruostekukkahan on hieno syyskukka. Lisäksi kukkakaupan myyjä antoi minulle unikon siemeniä. Mihinhän minä nekin lykkään? Kaikkea pitää kasvattaa, vaikka tila pihalla loppuisi.

Ensi vuonna ostan daalian juurakoita, se on varma. Etupihan sementtiseen kukka-astiaan istutan daalioita ja suikeroalpia. Mikähän keväisempi kukka sopisi joukkoon? Daalia kun taitaa kukkia vasta loppukesästä tai jopa syksyllä.

Koska ensi kevääseen on niin pitkä aika, olen miettinyt myös joulukukkia. Ainakin yksi ritarinkukan sipuli on hankittava. Olen aina pitänyt sitä mummokukkana, koska mummoni on niitä kasvatellut. Mutta kaipa se ikä tekee tehtävänsä, onhan minulla noita mummopelargonioitakin, joista pidän suuresti.

Pahoittelut kaikille lukijoille, jotka eivät harrasta kukkia ja puutarhahommia. Tästä blogistani on viime aikoina sukeutunut kovin kasvispitoinen purtava. Mutta tällaista tämä elämäni on, töitä ja puutarhatöitä. Lisäksi käyn latinotanssitunnilla fiilistelemässä ja illan hämärässä saatan piinata naapureita SingStarilla. Koiran kanssa lenkkeilystä ei paljoa jutunjuurta irtoa, ellen nyt sitten Nupun koirapuistokavereista kirjoittele.