Olen tehnyt erinäisiä havaintoja yksinelämisestä kokeiltuani tätä vajaat kaksi viikkoa. Tosin onhan minulla ollut viikonloppuna miesvahvistus täällä. Mutta muuten mielenkiintoista olla pitkästä aikaa yksin viikot. Aihetta olisi vaikka 30 päivää-sarjaan ;-) Tässä listaa tekemistäni havainnoista:

1. Sinkku ei voi syyttää muita hukatuista tavaroista ja yleisestä epäjärjestyksestä. Tämän havainnon tein ensimmäisen viikon loppupuolella. Luulin, että kodista tulisi kuin taikaiskusta siisti, kun lapset lähtivät. Mutta ei. Töitä joutui tekemään, että sai kämpän järjestykseen ja edelleen vaatteita tipahtelee pitkin lattioita. Eikä voi syyttää lapsia, puhumattakaan koirasta, joka ei ole vielä jalallaan astunut meidän lukaaliin.

2. Sinkku ei tarvitse tiskikonetta. Kauanko kestää tiskikoneen täyttäminen yhdeltä ihmiseltä? Liian kauan, koska astiat alkavat haista, ennen kuin koneesta tulee edes joten kuten täydehkö. Huomattavasti järkevämpää tiskata astiat käsin päivittäin. Siis se kahvikuppi, puurokulho ja lautanen sekä pari lasia ja ruokailuvälinettä.

3. Pyykkikonetta ei tarvitse pyörittää kerran päivässä. Tästä seuraa, että lempivaatteet loppuu kesken, ennen kuin saa pyykkikoneen täyteen.

4. Sinkun ei tarvitse käydä kaupassa eikä laittaa ruokaa. Olen elänyt pääasiallisesti pakastimen antimilla viimeiset pari viikkoa. Silti siellä on ruokaa vaikka kuinka paljon. Yksi ihminen ei syö kovin paljoa ja aina voi jotain soveltaa, kun ruoan ei tarvitse muille maistua. Syö sitten vaikka nuudeleita, jos ei jaksa kasviskeittoa tehdä ja kaikki valmiiksi talven aikana tehdyt ruoat on pakastimesta syöty. Yritän siivota ruokakaappeja syömällä niitä tyhjemmäksi. Ei taida vielä näiden sinkkuviikkojen aikana onnistua.

5. Sinkullakaan ei ole aikaa rajattomasti. Perheellisen kannalta katsoen sinkuillahan on älyttömän helppoa, kun ei ole noita yllämainittuja ongelmia. Yksinollessa on kuitenkin älyttömän helppo tärvätä aikaa. Jotenkin illat valuu käsistä niin, ettei saa mitään aikaiseksi. Perheellisellä on iltoihin suunniteltu minuuttiaikataulu, jolloin on saatava kaikki hommat tehdyksi. Yksinolijalla on aikaa, jonka tuhlaaminen on helppoa. "Eikä selvitty tänäänkään lenkille."

6. Sinkun luona on hiljaista. Kukaan ei tappele eikä riitele, toisaalta ei halaa eikä kehukaan. Yksinolo on -yksinäistä.