Kävin töistäpaluumatkalla Anttila Kodin Ykkösessä ja sieltä tarttui mukaan 75 tulppaaninsipulia ja 80 krookusta. Kuulostaa tietysti aika paljolta, mutta kun ei siellä mitään pieniä pakkauksia ollut.

25 kappaleen tulppaanicoctail sisältää vaaleanpunaisia ja valkoisia yksinkertaisia, kerrottuja ja papukaijatulppaaneja. Eli oikein romanttinen hömpsötyscoctail. Jäi tämän pussin takia angeliquet ostamatta. Toinen pussi sisälsi peräti 50 vaaleanpunaista ja tummanviolettia yksinkertaista tulppaania. Tästä pussista vaihdoin puolet ystävälläni. Tilalle saan viisi italiasta tulevaa erikoista valkoista papukaijatulppaania. Kauppa oli ihan reilu, sillä minun puoli pussillista Anttilan tulppaaneja maksoi saman verran kuin nuo viisi italialaista. Eli tulppisluku on sitten vain 55.

Ne 80 krookusta ovat jotain isoa lajia, valkoisia ja tummanvioletteja. Istutin krookuksista suurimman osan jo. Pussin pohjalle jäi  ehkä 15 mukulaa. Tulppaanit istutan sitten, kunhan saan perennat ensin lopulliseen järjestykseen ensi kevättä odottamaan.

Nyt jo odotan kevättä! Saa nähdä sitten, kuinka minun sipulikukat kukkii. Maahan on piilotettu keväällä noiden lisäksi tete-narsisseja iso kasa, valkoisia kerrottuja perunanarsisseja, helmililjoja ja edellisen asukkaan pienet valkoiset, keltaiset ja violetit krookukset.

Mutta nyt pitäisi jostain saada lyhtyjä tai jotain muuta valoa pihalle pimeitä syysiltoja piristämään.