Olen pienen ikäni aikana ehtinyt tutustua melko kattavaan tarjontaan erilaisia dieettejä toivossa laihtua, saada elinvoimaa ja rauhoitellakseni oikkuilevaa vatsaani. Nykyään minulle on kehittynyt dieettiallergia. Suhtaudun erittäin kriittisesti kaikkiin dieetteihin, koska jokaisen dieetin väitteen voi kumota toisella dieetillä. "Totuus" olisi tietysti kiva edelleen löytää, mutta luulen ettei sitä mistään äärisuuntauksesta löydy. Olen tutustunut kasvisruokailuun eri asteissa (elävä ravinto, veganismi, laktovegetarismi, lakto-ovovegetarismi, ei punaista lihaa-suuntaus), ruoka-aineiden yhdistely (Elämäsi kuntoon-dieetti, Zone), hiilihydraattitietoisuus (karppaajat, Atkins etc.) ja sitten, sokerina pohjalla, kansanterveyslaitoksen suosittelema terveellinen ruokavalio! Mutta noista dieeteistä yhteenvetona voi tehdä päätelmän, että mikä tahansa on epäterveellistä, jos oikealta henkilöltä kysytään. Heitän tässä alkuun lukijoille muutaman kysymyksen:

1. Onko kasvisruoka terveellisempää kuin sekaruoka? Entäs eettisesti ja ekologisesti? Onko ihminen luonnostaan kasvissyöjä?

2. Onko kypsennetty ruoka epäterveellisempää? Olisiko siis elävä ravinto-dieetti ideaalinen?

3. Pitäisikö hiilihydraatit ja proteiinit nauttia eri aikaan, jotta ruoansulatus toimisi paremmin?

4. Entäs rasva? Onko voi terveellisempää kuin margariini? Entäs öljyt sitten? Onko rasva ylipäätään ihmiselle hyväksi vai pahaksi? Pitäisikö käyttää kevyttuotteita vai täysrasvaisia?

5. Onko sokeririippuvuutta olemassa? Onko makeutusaineet parempia vai pahempia kuin sokeri? Vai olisiko parempi olla ilman kumpaakaan?

6. Onko hiilihydraatit myrkkyä vai tärkeä ravintoaine? Saako leipää ja perunaa syödä ja jos saa, niin miten paljon?

Nyt täytyy lähteä töihin... Mutta vastailkaa ja laitelkaa omia mielipiteitä, niin keskustellaan =)