Lähes kuukausi on hurahtanut viime bloggauksestani aivan huomaamatta. Puutarhatyöt on enimmäkseen tehty toistaiseksi. Kevään rehkimisen jälkeen on aika huilata, kunnes syksyllä taas voi siirtää muutaman kasvin paikkaa, lannoittaa ja siivota.

Syreenit kukkivat upeasti, mutta lyhyen aikaa. Muutaman viikon takainen ukkosmyrsky koetteli syreenipensaan nuoria oksia, eivätkä ne vieläkään ole nousseet alkuperäiseen asentoonsa. Näyttää siltä, että on taas oksasaksille töitä.

Etupihan alppiruusu oli myös upea kukkiessaan hetken aikaa. Kukinnan jälkeen leikkasin alppiruusua. Mopo karkasi käsistä niin sanotusti ja alppiruususta tuli melko pieni. Mutta siitähän se kasvaa. Nyt pitäisi uusia alppiruusun ympärillä oleva puinen kehikko, joka on läpi lahonnut. Samalla ajattelin lisätä alppiruusulle uutta multaa ja lannoitetta. Alppiruusun alla oleva peittokasvikin saattaa vaihtua toiseen.

Tällä hetkellä meillä kukkii iiris, keltainen iso päivänlilja, samettikukat ja isorikko. Pikkusydän jatkaa keväistä kukintaansa, samoin mummolta saamani kaunokaiset.

Kukintaansa aloittelevat isotähtiputki, keltamaksaruoho, suikeroalpi, jalopähkämö ja pelargoniat. Varjoliljassa ja keisarinpikarililjassa on myös jo isot nuput. Nuppuja löytyy myös ukonkelloksi epäillystä kasvista ja angervosta.

Hortensia pukkaa toistaiseksi vielä vain lehteä, kuten myös palavarakkaus, syysleimu, pari tunnistamatonta lajia ja kaikki kolme sorttia kuunlijaa. Tuoksuherneet ja söytävät herneet kilpailevat valosta syreenin kanssa. Ovat sentään jo saaneet otetta koira-aidasta. Kärhö keikkuu elämän ja kuoleman rajamailla. Se nousi todella myöhään ja sen jälkeen siirtelin kärhöraukkaa moneen otteeseen ennen kuin selvisi sen olevan kärhö. Taisi mokomasta kohtelusta loukkaantua.

Nurmikko leikattiin eilen ensimmäistä kertaa. On se vaan hieno. Tuore, uusi nurmikko on niin loistavan vihreä että sanat eivät riitä sitä kuvaamaan.

Ehkä laitan jälleen jotain kuvia, kunhan jaksan. Tällä hetkellä en haluaisi edes avata tietokonetta kotona ollessani, vaan istun sekä aamut että illat pihalla ja katselen kukkiani.