Näinä päivinä tuntuu yhä enenevissä määrin, että mitä vähemmän materiaa, sitä vähemmän stressiä. Tarkemmin sanottuna kyse on lähinnä kodin sisustuksesta ja yksistä hankaavista & viikossa kuluneen näköisiksi menneistä merkkikengistä. En tällä kertaa väitä, että raha on pahasta. Pahasta on vaan hankkia kalliita tavaroita, jotka eivät kestä perheenjäsenten käsittelyä.

Tänään kaksi pientä jäsentä olivat vain 15 minuuttia ulkona ja tuloksena oli kaksi tuhottua pussilakanaa. Ei ne nyt uusia olleet, mutta meikäläisen kategoriassa uudehkoja eli alle viisi vuotta vanhoja kuitenkin. Eli ei vielä matonkudekamaa ollenkaan. Kirjahyllyn takajalassa rottaset ovat siirtyneet pureksimaan jo hieman näkyvämpää puolta jalkaa. Viikonloppuna televisiota katsellessani verkkareihin polven kohdalle ilmestyi reikä kuin itsestään. Siinä sitä mussutettiin kahdesta miehin ihan muina miehinä jalassa olevia housuja! Okei, verkkarit ovat olleet lahkeista täysin hajalla jo ties kuinka kauan ja ikääkin pöksyillä on yhden parisuhteen verran. Mutta kun ne on niiiiin hyvät. Ehkä menetys ei silti ollut korvaamaton tai edes suuren suuri. Sitä paitsi kyllä niitä housuja voi vieläkin pitää.

Olen ajatellut hankkia olohuoneeseen sohvan, jotta vieraiden ei tarvitse maata lattialla. Toisekseen olen ajatellut, että koira pissaa lattialla olevalle patjalle helpommin. Mene ja tiedä. Ajattelin ostaa käytetyn sohvan, koska koira syö sitä kuitenkin. Nyt kuitenkin nuo pienimmäiset ovat niin pahasti villiintyneet, että pohdin vakavasti, kannattaako edes vanhaa sohvaa niille syöttää. Vai kannattaisiko odottaa tilanteen rauhoittumista? Eli kunnes aika jättää kolmesta tuholaisesta ja hauva kasvaa hieman isommaksi. Aika näyttää, mihin tulokseen päädyn.

Jollain tapaa on rasittavaa, ettei koskaan tiedä, mistä pikkuhampaat ovat haukanneet. Toisaalta harmistus on suoraan verrannollinen tuhon kohteen iästä ja rahallisesta arvosta. Joten eläköön köyhäily ja antimaterialismi! Parempi elää boheemissa kaaoskodissa siihen asti, että kaikki perheenjäsenet osaavat kunnioittaa huoneen sisustusta.