Näinä päivinä ajatukset pyörivän lähiaikoina syntyvän cockerivauvamme ympärillä. Tulevalla vauvallamme on jo nimikin, vaikkei pienokainen ole vielä syntynyt. Eilen yritin epätoivoisesti etsiä lemmikkieläinkauppaa, jotta olisin voinut ostaa hauvalle ruoka- ja juomakupin sekä turkinhoitovälineitä. Samalla olisin hilpaillut kaikkia muita enemmän ja vähemmän tarpeellisia koiruuksille kehitettyjä tavaroita. Tarkoituksemme on kuitenkin pärjätä minimimäärällä uutta, kaupasta ostettua tavaraa. Teemme tyttäreni kanssa itse koiran lelut ja jopa kaulapannan tekoa olemme suunnitelleet erään itsetehdyn pannan mukaan. Saa nyt nähdä, mitä siitä tulee. Pannan pitäisi kuitenkin olla toimiva. Tyttäreni eilen punoi nyöreistä koiralla talutushihnaa.

Tuire Kaimion Pennun kasvatus-kirjaa olemme tavanneet tyttäreni kanssa vuorotellen. Kirja sisältää todella paljon vinkkejä koiran kasvatukseen. Jos aikaa ja viitseliäisyyttä vaan piisaa, niin koiralle voisi opettaa vaikka minkälaisia temppuja. Vai miltä kuulostaa avainten etsintä? Jos avaimet on hukassa kiireisenä aamuna, niin koiraa voisi pyytää avuksi etsintätalkoisiin.

Mieheni heitellessä sisällä frisbeetä niin, että intialaiset jumalani olivat mennä kumoon, komensin häntä kuin lapsiani. Eihän frisbeetä saa heitellä sisällä! Mutta totesin, että hän saa frisbeen heittelyyn kaverin sitten kesällä. Tämä kyseinen frisbee on vielä pehmomallia, ettei käy hauvan hampaille kuin iskän tekareille.

Toki pienen hauvavauvan koulutus täytyy aloittaa perusasioista, kuten sisäsiisteydestä ja talutushihnassa kulkemisesta, turhaan haukkumatta olemisesta ja muusta hyvästä käytöksestä.