Eilinen eväämme oli tällainen:
Broilerijuureskiusaus
Ainekset:
Pari porkkanaa
Pala lanttua
Pala juuriselleriä
Pala palsternakkaa
450 g marinoitamattomia broilerisuikaleita
3 dl kuohukermaa
Suolaa, pippuria ja rakuunaa
Oliiviöljyä vuoan voiteluun
Ja näin se valmistuu:
Voitele uunivuoka ja laita uuni kuumenemaan pariin sataan asteeseen. Leikkaa kaikki juurekset ohuiksi tikuiksi. (Konevoimaa saa käyttää. Itse silppusin tällä kertaa kaikki käsipelissä, koska koneen kuppi oli paremmassa käytössä.) Laita juures- ja broilerisuikaleet ja mausteet uunivuokaan ja sekoita. Kaada päälle kuohukermaa. Hauduttele uunissa noin tunnin ajan.
Tämä resepti ei sovi tiukalla karppilinjalla oleville, sen verran eväästä löytyy myös hiilareita. Makrot ovat pyöreästi laskien 1/3 hiilareita, 1/3 proteiineja ja 1/3 rasvaa. Sen sijaan ruoka on oivaa evästä, jos haluaa syödä kivikautista lähiruokaa. Itse käytin kotimaisia luomujuureksia. Kunpa vielä olisi saanut broilerin luomuna.
Kommentit