Eilinen eväämme oli tällainen:

 

Broilerijuureskiusaus

Ainekset:

Pari porkkanaa

Pala lanttua

Pala juuriselleriä

Pala palsternakkaa

450 g marinoitamattomia broilerisuikaleita

3 dl kuohukermaa

Suolaa, pippuria ja rakuunaa

Oliiviöljyä vuoan voiteluun

Ja näin se valmistuu:

Voitele uunivuoka ja laita uuni kuumenemaan pariin sataan asteeseen. Leikkaa kaikki juurekset ohuiksi tikuiksi. (Konevoimaa saa käyttää. Itse silppusin tällä kertaa kaikki käsipelissä, koska koneen kuppi oli paremmassa käytössä.) Laita juures- ja broilerisuikaleet ja mausteet uunivuokaan ja sekoita. Kaada päälle kuohukermaa. Hauduttele uunissa noin tunnin ajan.

Tämä resepti ei sovi tiukalla karppilinjalla oleville, sen verran eväästä löytyy myös hiilareita. Makrot ovat pyöreästi laskien 1/3 hiilareita, 1/3 proteiineja ja 1/3 rasvaa. Sen sijaan ruoka on oivaa evästä, jos haluaa syödä kivikautista lähiruokaa. Itse käytin kotimaisia luomujuureksia. Kunpa vielä olisi saanut broilerin luomuna.