Natalia on kysellyt ideoita, mitä voisi tehdä pesupalloilla. Siis niillä, mitä jää tähteeksi, kun ostaa uuden pullon nestemäistä pyykinpesuainetta. Itse olen pähkäillyt samaa ideaa, koska pallot itsessään ovat hauskan mallisia ja suorastaan kutsuvat ideoimaan. Sitä paitsi ne hauskuudet täyttävät kaatopaikkaa tehokkaasti. Tässä pari vinkkiä:

1. Koiran lelu. Mainitsin jo aikaisemminkin, että pesupallon voi täyttää koiran herkuilla ja antaa koiralle pyöriteltäväksi. Miksei kissallekin?

2. Joulukuusen pallo. Tämän idean keksin tänään. Jos pesupallon joko yksinkertaisesti spraymaalaisia kulta- tai hopeamaalilla (tai millä tahansa muulla maalilla) ja liimaisia jostain sopivasta materiaalista kannan ja ripustuslenkin reiän kohdalle, niin a'vot. Upea joulupallo on valmis. Ahkerammat tuunaajat sitten päälystävät pallon kangastilkuilla tai paperinpaloilla. Tosituunaaja voi soveltaa servettitekniikkaa pallon pinnan koristeluun. Käsityöihminen sitten virkkaa langan jämistä pallolle päällysen. Jos virkkaa pitsiä, niin pallon voi maalata ensin, niin väri näkyy pitsin raoista.

Hauskoja askarteluhetkiä =) Jouluun on vielä aikaa, joten jokainen varmasti ehtii kyseisiä ideoita kokeilla, jos halua on. Joulutunnelma voi tietysti olla hakusessa, mutta laittakaa kivoja joululauluja taustamusiikiksi.