Tämän päivän kukkakuvat on otettu viime sunnuntaina kotona Espoossa. Otin kukkasten kuvat muistitikulle mukaan, kun en ehtinyt niitä silloin muokata ja laittaa tänne. Tämän viikkoa olen ollut vanhempieni luona Savossa lasten ja koiran kanssa. Kaikenlaista puuhastelua olisi enemmän kuin tekemään ehtisi.

Tiistaina kävin pari tuntia auttamassa isääni puutarhatöissä. Isäni puutarha on hieman suurempi ja villimpi kuin minun hillitty rivaripihani. Isäni puutarhassa kasvaa vain puita, tarkemmin sanoen kuusia, ja rikkaruohojen kitkentä tapahtui viikatteella. Koiranputki meri on loputon ja sieltä kuusentaimien etsintä väliin työlästä.

Eilen kävimme ostoksilla Kuopiossa. Ostinkin kävelykengät Kuopiosta, joten tämän kesäinen kenkäkauppareissu Suonenjoelle taisi jäädä. Ostin myös kesäkauden takin. Sitä parasta ja kauneinta takkia en vielä ole löytänyt, mutta totesin että joskus on pakko tyytyä sellaiseen, joka edes jotenkin miellyttää. Oli nimittäin kylmä ja sateinen keli, ja vanha kesäkauden takkini oli aikansa elänyt ja vietti ansaittuja eläkepäiviään Espoossa.

Tänään viikatenaiset iskivät. Kävimme äitini kanssa listimässä lupiineja tienvarrelta. Kauniitahan ne ovat kukassaan, mutta niin kovin röyhkeitä. Koska haluamme säilyttää luonnon monimuotoisuutta, joutuivat lupiinit väistymään.