Eilen kävimme Nupun, ystäväni ja hänen villakoiransa kanssa lenkillä. Lenkistä piti tuli pitkä,mutta pitkä sai ihan uuden määritteen eilisellä lenkillä. Yleensä tavallinen lenkki tällä kokoonpanolla on noin tunti ja pitkä puolitoista - kaksi tuntia. Eilen lenkkiin meni kuitenkin sellaiset kaksi ja puoli tuntia, kiitos huonon suuntavaiston. Lähdimme ihan uudelle suunnalle lenkkeilemään ja puolentoista tunnin päästä tajusimme olevamme hyvin kaukana ja tietysti ilman rahaa ja bussikorttia. Onneksi kotimatka sujui hieman nopeammin, koska olimme kierrelleet ja kaarrelleet menomatkalla. Eihän siinä muuten mitään, vaikka koko illan olisi kävellyt, mutta kun kotona odotti muutama nälkäinen henkilö minua ruoanlaittoon.

Loppu kuitenkin hyvin. Tulipahan nautittua kauniista syyspäivästä kunnolla. Sitä paitsi näin ihan uuden asuinalueen ja siellähän oli niin kivannäköistä. Uusia, hauskannäköisiä taloja ja rivareita kauniine pikkuisine ja vähän isompine pihoineen, tiet risteilivät kuin vanhat kylätiet talojen väleissä. Kertakaikkiaan hauskan tunnelman olivat sinne arkkitehdit luoneet.

Nupun saksanhirvi-quinoa-puolukka-peurankorvadieetti tuntuu tehoavan hyvin hiivakorviin. Nuppu on syönyt pian kolme viikkoa ainoastaan kyseisiä eväitä ja korvat eivät kutise. Paitsi viime viikonloppuna, kun pojan synttärivieraat ruokkivat Nuppua hieman sipseillä, porkkanoilla sun muilla herkuilla. Ensi kuussa alan lisäilemään uusia aineksia dieettiin yksi kerrallaan. Kurjinta tässä on ollut, että ei voi antaa koirannameja palkkioksi, koska nehän sisältävät ties mitä.

Eilen totesin taas Nupun sanavaraston olevan yllättävän suuri. Kerroin Nupulle, että lähdemme ystäväni koiran kanssa lenkille ja Nuppu oli heti valmiina. Ystäväni pihalle Nuppu katseli kaula pitkänä, että milloin se koirakaveri sieltä tulee. Tapaamispaikkamme olikin poikkeuksellisesti koirapuisto, joten Nuppua piti muistuttaa puistoon menosta, jotta se ei unohtunut matkalla nurmikon hajumaailmaan liian pitkäksi aikaa.

Nuppu tietää perheenjäsentemme nimet ja mikäli kerron Nupulle, kuka vie lenkille, hän odottaa kyseistä henkilöä. Suihku sana ei ole niinkään miellyttävä sana, se saa Nupun poistumaan takavasemmalle, samoin kuin kynsileikkurien näkeminen. Sen sijaan eilen pimeälle pihalle hävinnyt kuuro koira löytyi nopeasti kukkapuskasta sanoilla "herkkuja, namppaa". Palkinnoksi Nuppu saikin sitten peurankorvan dieetistään johtuen.