Maanantaina ja tänään kävin puolen tunnin juoksulenkillä. Ei kymmenen asteen pakkanen juoksua estä. Sopivasti vaatteita ja riittävä vauhti, niin ei siellä kylmä tule. Juoksuhuumassa päätin hehkuttaa hieman juoksemista harrastuksena ja kertoa syitä harrastaa juoksua.

 

1) Juokseminen ei maksa mitään. Kukaan ei veloita tunti- tai kuukausimaksua juoksulenkillä käynnistä. Ainoat minun mielestäni tarpeelliset investoinnit juoksuharrastusta varten on juoksulenkkarit, jotka kannattaa uusia aika ajoin, sekä sykemittari, jotta juoksuvauhti pysyy kohtuudessa.

2) Ekologista. Juokseminen ei saastuta ilmastoa eikä juoksulenkkiä varten tarvitse ajaa autolla harrastuspaikalle.

3) Endorfiini. Juokseminen laittaa kehon tuottamaan endorfiinia, joka tuottaa hyvää oloa ilman jälkipäänsärkyä. Toki saattaa saada lihassärkyä, jos liikaa rehkii.

4) Sydämelle töitä. Sydän tarvitsee treeniä, jotta jaksaa pumpata terveenä lopun ikää. Jumppa tai kuntosalitreeni ei korvaa kestävyysharjoittelua.

5) Ei ole sidottu aikaan ja paikkaan. Juoksemaan voi lähteä heti kotiovelta tai kenen tahansa ovelta, missä sitten sattuukin olemaan. Juoksuharrastuksen takia ei tarvitse elämäänsä aikatauluttaa.

 

Lisää syitäkin voisi keksiä, mutta nyt minä lähden hyvin ansaitulle lounaalle. Ehkä sen jälkeen koiran kanssa takaisin pihalle.