Ja paha ruoka, pahempi mieli.

Eilen innostuin laittamaan kaikenlaisia aineksia likoamaan tuorepuuroa varten. Kaapista löytyi auringonkukansiemeniä, hampunsiemeniä, cashewpähkinöitä, pellavansiemeniä ja kuivattuja aprikooseja. Laitoin kaikki paitsi auringonkukansiemenet veteen likoamaan. Auringonkukansiemenet olin jo liottanut aiemmin ja ne sai yön ajan itää.

Aamulla ajoin kaikki sauvasekoittimella puuroksi. Tulos oli melko eksoottisen makuinen minun makuuni. Lisäsin puuroon sokeria, lämmitin mikrossa ja lisäsin kauramaitoa. Harvoin on aamiaisen syönnissä näin kauan kestänyt ja makuhermoni eivät ole nyt tyytyväisiä. Ehkäpä pysyttelen jatkossa kypsissä puuroissa ja mysleissä tai ainakin etsin jonkin järkevän ohjeen tuorepuuroa varten.

Myslin tekoon olen kyllä jäänyt suorastaan koukkuun. Mysliin kun voi laittaa melkein mitä vaan hiutaleita, siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja rusinoita. Aina tulee uudenlaista herkkua. Tänään taitaakin olla taas myslintekopäivä.