Minkä muotoinen teidän mielestänne on ihmisen elämänkaari?

Minusta se on ehdottomasti nouseva spiraali. Uskon "jälleensyntymiin" tässä elämässä. Elämä tavallaan kiertää kehää sykleissä, koko ajan nousten ylemmälle tasolle. Elämään kuuluu jokaisella tietyt kriisit, kasvun paikat ja yleensäkin käsiteltävät asiat. Ne tulevat vastaan jossain vaiheessa elämää ja silloin niitä joutuu  käsittelemään. Otetaan nyt vaikka parisuhde esimerkiksi, tämä vain selventääkseni tätä teoriaani.

Tietyssä vaiheessa parisuhdetta tulee jonkin sortin kriisi. Tuntuu, että tässä ei enää mennä minun ehdoillani vaan ainoastaan tuon toisen. Syitä voi olla monia, mutta yleensä kriisi on jonkin sortin itsenäistymistä parisuhteessa. Tämä kriisi voidaan ratkaista parilla eri tavalla. Eli erotaan tai ei erota. Jos ei erota, vaan halutaan käsitellä molempien tuntoja, voidaan päätyä entistä parempaan parisuhteeseen ja on selvitty tästä kasvunpaikasta. Mutta jos päätetään erota, sama ongelma tulee eteen hieman eri muodossa jälleen seuraavassa parisuhteessa. Taas voi valita, haluaako käsitellä asiaa vai haluaako erota. Ehkä kuitenkin seuraavassa parisuhteessa osataan käsitellä kriisiä hieman kypsemmin kuin edellisessä, koska on jo samantyyppisestä kriisistä aikaisempaa kokemusta.

Minä olen huomannut, että tietyt kriisit toistuu elämässä yhtä varmasti kuin vuodenajat vaihtuu. Tietyt tunteet ja tapahtumat toistuvat tietyin väliajoin häkellyttävän samankaltaisina. Tapaan tietynlaisia ihmisiä, jotka ovat kuin muistoja aikaisemmin tapaamistani ihmisistä. Samalla kuitenkin koen, että joka kerta samantyyppisten asioiden tapahduttua, olen aavistuksen verran kypsempi tässä tilanteessa tällä kertaa.

Nämä ajatukset nousivat mieleeni, kun pohdin tuota edellisessä kirjoituksessa analysoimaani matalavireisyyttäni. Tällaisten asioiden pohtiminen ja oivaltaminen tuo minulle hirmuisesti iloa elämääni =)