Viime päivät tietokoneeni on ollut flunssassa. Koneeseen on iskenyt troijalaiset, rootkitit ja adwaret -ainakin. Agressiivinen rootkit, jonka tyhmyyksissäni latasin Windows Live Messengerin kautta, meinasi kaataa koko koneeni. Kone tahmoi jo erittäin epäilyttävästi ja viruksentorjuntaohjelmat heittivät varoitusikkunoita näytölle tiuhaan tahtiin. Nyt tietokoneeni on toipilaana ja toiminta on kohtuullisen hyvä jo.

Veljeni ja mieheni armeliaalla avustukselle koneelle on ladattu useampi torjuntaohjelma ja palomuuri, ZoneAlarm, Avira AntiVir ja SuperAntiSpyware löytyvät nyt koneelta Avastin lisäksi. Silti matoja löytyy. Pahin rootkit-epidemia lienee kuitenkin kukistettu. Lisäksi levy on eheytetty ja tehty ties mitä juttuja, joista meikäläinen ei tajua mitään. Nyt lataan vielä uudestaan Ad-Awaren, jonka poistin kerran jumimisen takia.

Löysin netistä tietoa, että adwareja sun muita varten koneella on hyvä olla ainakin pari eri ohjelmaa, koska ne löytävät vähän eri juttuja ja mikään ohjelma ei ole täydellinen. Virustorjunnaksi riittäisi kai yksi, koska voivat sotkea toistensa toimintaa. Minulla nyt on silti kaksi niitäkin.