Tänään koko päivän olisin halunnut valittaa, mutta valitettavasti puuttui valitukselle sopiva kuuntelija. Loppujen lopuksi tekisi mieli valittaa siitä, että valitan liikaa. Onhan minulla kaksi ihanaa, tervettä lasta, kolme rottaa, mies, työpaikka, uusi tiskikone ja hyvin toimiva, uudehko (alle 5 vuotta vanha siis) pölynimuri.

Tyydyn siis kaikkien hermoja säästääkseni listaamaan päivän valituksen aiheet hyvin lyhyesti:

- Minulla on flunssa, joka on saanut oloni tuntumaan kohtalaisen epämiellyttävältä jo useamman päivän. Veto on poissa ja nenänahka hellänä. Lisäksi sain tartutettua taudin mieheenikin.

- Kaksi rottaani on sairaana. Toinen lupaavasti paranemaan päin antibioottikuurin ansiosta, mutta toinen taitaa vaatia eläinlääkärikäynnin. Autottomalle ja työssäkäyvälle yh:lle tämä tuottaa melkoisen dilemman.

- Kämppä on kuin tsunamin jäljiltä. En kerta kaikkiaan keksi tavaroille paikkaa tavaraa pursuvista kaapeista. Tästä esimerkkinä kerrottakoon, että eteisen naulakko tipahti tänään seinältä. Onneksi ei ihan poikani päähän kuitenkaan. Keittiön kaapista taas minä meinasin saada kulhon päähäni, kun yritin tunkea kaapin ovea kiinni. Kulho hieman hajosi, mutta onneksi ei muuta vakavaa.

- Päänsisäinen maisema tuntuu suurinpiirtein yhtä sekavalta kuin kämpän ja itseni ulkoinen olemus. Tuntuu, että kaikkea pitäisi -olla parempi äiti ja parempi ihminen yleensä, oppia ja osata enemmän, ehtiä harrastamaan ja touhuamaan ja siivoamaan ja ja ja... Ajatukset mylläävät sekavana vyyhtenä eikä niistä saa mitään tolkkua, että mitä oikeastaan pitäisi. Mitään ei kyllä oikeasti edes jaksa tässä flunssassa. Miksi tällainen armoton sisäinen ääni alkaa ahdistelemaan pientä ihmistä, juuri silloin kuin muutenkin on heikoimmillaan?

No niin, sitten päästään päivän otsikkoon. Jos olisin huomattavasti nykyistä rikkaampi, ostaisin heti kirjahyllyjä ja kaappeja tänne kämppään ihan useamman kappaleen. Olisi ihanaa, kun saisi kaikki kirjat kauniisti hyllyihin ja lasten lelutkin omille paikoilleen kaappeihin ja hyllyihin. Banaanilaatikoita löytyi 17 kappaletta asunnon sisältä ja varastosta lisää. En vaan vieläkään ole keksinyt, mistä löydän edullisesti kirjahyllyjä kuljetuksen kera. Tietysti saisivat olla kivannäköisiäkin...