Nyt sitten ollaan uutta vuotta vastaanottamassa flunssassa sekä minä, mies että yksi rotista. Keskiviikkona rottien hoitaja soitti ja kertoi Vohvelin olevan flunssassa. Rotille tuo flunssa on vakavampi juttu kuin ihmisille ja voi johtaa kuolemaan. Toivotaan nyt, että antibioottikuuri puree Vohvelin virukseen. Melkoista taistelua tuo antibiootin syöttäminen aamuin illon rotalle on. Täytyy työpäivinä nousta hyvissä ajoin, että saan antibiootit syötettyä.

Rotat olivat muutoin viettäneet tyytyväisinä lomansa hoitajan ja monen muun rotan kanssa. Kauralyhteen oljissa olivat saaneet joulun kunniaksi pelmuta ja nuuskia muita rottia kaltereiden läpi. Oikein tyytyväisiltä vaikuttivat, eikä mitään traumoja ollut syntynyt vaikka vieraaseen paikkaan joutuivatkin viikoksi.

Töihin meno ei tunnukovin houkuttelevalta, kun nenä vuotaa kuin seula ja aivastuksille ei tule loppua. Jatkuvasti hiottaa ja muutenkin pää on kuin Haminan kaupunki. Mutta ei auta valittaa, pitkään olenkin saanut olla suurin piirtein terveenä, joten oli jo minun vuoroni sairastua.