Nykyään en roiku netissä läheskään yhtä paljon kuin ennen koiran tuloa. Aamulla säntään ennen kukonlaulua ulkoilemaan pentusen kanssa ja sen jälkeen nautiskelen kahvin ilmaisjakelulehtiä lueskellen. Olen tietoisesti välttänyt koneen käynnistämistä aamulla. Enkä enää yhtään aikaisemmin viitsi herätä, jotta ehtisin koiran ulkoilutuksen lisäksi vielä nettiin surffaamaan. Sitä paitsi nautin aamun hiljaisuudesta, sekä ulkona koiran kanssa että lehteä lukiessa ja kaffia hörppiessä.

Iltaisin käytän nettiä myös vähemmän, koska koiran ulkoilutus kutsuu. Jos jää kaikilta kotitöiltä luppoaikaa, tekee mieli vaan maata. Sen verran verottaa töihin paluu ja aikaiset aamut.

Eilen ja tänään hauveli on pannut sitten kovemmat paukut nettivieroitukseen. Netissä kaikessa rauhassa surffatessani vilkaisin sivumennen koiran touhuja vieressäni. Puhelinjohtohan sillä oli suussa. Minä sitä ottamaan, niin naps vain, puraisi johdon poikki. Muutama tunti vierähti ilman nettiä ennen kuin jaksoin rueta etsimään toista johtoa kaapista. Löytyi semmoinenkin sitten ja taas sain netin toimimaan. Tänään koira toisti samaisen näytelmän aivan identtisenä. Miten se voi ehtiä purra johdon poikki siinä ajassa, kun minä ehdin huomata johdon sen suussa ja liikahtaa sitä kohti ottaakseni johdon pois siltä?

Armas mieheni korjasi yhden johdon tänään ja huomenna kuulema saan toisenkin kuntoon. Nyt pitänee surffata netissä vain, jos koira nukkuu tai on toisessa huoneessa ja ovi kiinni. Ei voi enää ottaa riskiä johtojen suhteen. Otankin aina tietokoneen pois seinästä, kun sammutan sen. Tiedä milloin syö tietokoneen johdot.

Sen verran täytyy todeta, että kyllä koiran omistaminen työ mielentyyneyttä. Verkkainen käyskentely ulkona aamutuimaan ja työpäivän päätteeksi rauhoittaa kummasti hermoja. Sitä paitsi on pakko löytää itsestään sisäinen rauha, kun kämpän lattia peittyy pissisiin sanomalehtiin ja kaikkeen muuhun roinaan, mitä vain 8- ja 10-vuotiaat voivat päivän aikana ympäri asuntoa levittää. Hyvin tyynesti raivaan keittiön pöydältä tarvitsemani tilan ruokailua varten ja suljen silmät kaikelta muulta, kunnes on taas aikaa kerätä tavarat pois ja käskyttää tenavia osallistumaan siivoukseen.