Eilen päätin taas pitkästä aikaa inspiroitua luovasta kokkailusta. Jääkaapissa ei ollut perinteisiä ruoka-aineita ja jotain piti keksiä. Perheeseen kuuluu yksi punaista lihaa välttävä ja toinen, joka kaipaa itämaisempia makuja. Niinpä taion kaapin aarteista papupalleroita, jotka uppopaistin ja söimme pitaleivän ja salaatin kera.

Papupallerot

keitetettyä riisiä (minulla sattui olemaan basmatiriisiä)
tölkki kidneypapuja chilikastikkeessa
hieman juustoraastetta
sipuli
mannasuurimoita (minulla oli rawaa, mutta periaatteessa kyseessä on intialaiset mannasuurimot, joten suomalaisetkin käynevät yhtä lailla)
pussi tacomaustetta
soijakastiketta
makeaa thai-chilikastiketta
persiljaa

Vehnäjauhoja paistamiseen

Valmistus:
Kaikki raaka-aineet massaksi monitoimikoneessa. Mausteita maun mukaan ja mannaryynejä sen verran, että massasta tulee muotoiltavaa. Pyörittele pallot vehnäjauhossa ja uppopaista öljyssä.

Tänään söin eilisistä jämistä tuunattua pitsaa.

Jämäpitsa

edellispäivän pitaleipiä (myös tortillaleivät tai mitkä tahansa muutkin leivät käy)
margariinia tai muuta rasvaa
tomaatteja
edellispäivän papupalleroita
jalopenorenkaita
juustoa

Valmistus:
Voitele leipä, lado päälle tomaattirenkaita, halkaistuja papupalleroita ja jalopenorenkaita. Peitä koko komeus juustosiivuilla tai -raasteella. Lämmitä mikrossa, kunnes juusto on sulanut.

Minä en yleensä malta kovin monimutkaisia eväitä rakentaa, joten tällaiset kolmen rivin ruokaohjeet ovat lähinnä minun sydäntä.