Jokainen peruskoulun käynyt varmaan on kuullut biologian tunnilla, että maalla, kehä kolmosen ulkopuolella talitiaiset laulavat "titityy", mutta täällä etelässä "tityy". Kauhea on stressi pikkulinnuillakin, kun ei jouda lauluaan kokonaan laulamaan. Tämän viikkoa olen kuunnellut talitiaisten laulua työpaikalla aina, kun olen ikkunaa pitänyt auki. Totta on, että lyhyesti virsi kaunis. Talitiaiset laulavat paitsi "tityy", myös "tytii". Liekö tämä tytii-yksilö ollut ulkomaalaisia tinttejä =/ Mutta sitä en ole vielä selvittänyt, miten ne tintit laulaa täällä Espoon perukoilla. Pitänee tehdä tutkimusta viikonloppuna.

Stockmannilla on menossa tällä viikolla Hullut Päivät. Kaikki ihmiset puhuu vaan Stockalle menosta ja sieltä tulosta ja mitä on ostettu tai mennään ostamaan. Katuvilinässä kaikilla käsissä keltaiset Hullut Päivät-kassit. Kääk, mä en lähde Stockalle edes normaalipäivänä helposti. Ahdistaa sellaiset isot kauppakeskukset täynnä hienoja ihmisiä ja kalliita tavaroita. Sitä paitsi Stockalle eksyy tämmöinen maalainen.

Tänään kävin asemalta hakemassa junaliput pääsiäiseksi. Perjantai-illan ruuhkassa ahdisti pientä ihmistä aika rankasta. Ihmismeret velloo pitkin kaupungin katuja, asemalla ja Kampissa. Ei meinaa päästä eteen eikä taakse. Vaikka normaalivauhtia kävelee, niin koko ajan on vaarassa törmätä johon kuhun. Naapuri puhui bussissa, että haluis muuttaa jonnekin lähemmäs Helsinkiä, täältä kun on niin pitkä matka joka paikkaan. Minä ajattelin juuri päinvastaista siinä perjantairuuhkassa. Sanoinkin, kun käveltiin kotia kohtia, että "Katso miten ihanaa, ei yhtään ihmistä näköpiirissä!" Alan varmaan hiljalleen kotiutua tänne. Ainakin täällä on paljon parempi kuin kaupungin ruuhkassa, saasteissa ja sitä paitsi, stadissa tuulee aina kylmästi. Kyllä täällä on paljon kivempaa. =)