Cockerivauvamme pitäisi syntyä viikolla 20. Nyt on viikko 14, joten kuusi viikkoa pitäisi vielä jaksaa jännittää. Minkä värinen  vauva meille tulee? Kummatko vanhemmat vauvalla? Tuleeko meille tyttövauvaa ollenkaan odotetusta kennelistä? Kaikki cockerit ovat nättejä, joten emme ole ronkeleita värin suhteen. Monivärinen hauva meille joka tapauksessa on tulossa. "Fuji-colour" sanoo mieheni =).

Meille on siis varattu alustavasti cockerin narttupentu Benchmarkin kennelistä. Kasvattajalle soittaessani hän sanoi, että jos ei heille synny yhtään narttua, niin hän voi kuulostella, mistä kennelistä löytyisi hyvä tyttövauva meille.

Hauvavauvakuume on korkealla. Tyttäreni piirtää ja maalaa cockerin kuvia. Lenkillä käymme bongailemassa koiria ja toivossa nähdä jokunen cockeri. Eilen juttelin naapurin cockereiden emännän kanssa. Seniori on jo 13-vuotias ja juniori vilkas 8-kuukautinen. Tulevalle vauvalle on jo rakenneltu petiä ja kaupassa hiplailtu kaikkia ihania koiratarvikkeita. Kirjastosta lainattuja koirakirjoja lojuu ympäri kämppää. Netissä ihaillaan cockerivauvojen kuvia.

Koetan kuitenkin jotenkin pitää järjen päässä. Ei ole tarkoituksenmukaista sisustaa kämppää koiratarvikkeilla, koska pieni hauva tarvitsee loppujen lopuksi aika vähän materiaa ja paljon rakkautta. Kaikenlaisia juttuja voi tehdä itse ja ostaa käytettynä. Cockerisivuilla oli vinkki, että pesupalloja voi käyttää koiran leluna, kun piilottaa sisällä herkkuja. Huomattavasti ekologisempaa, kuin hankkia lelu erikseen, jos nurkissa jo lojuu pesupalloja pilvin pimein. Muitakin koira-aiheisia lelu- ja askarteluvinkkejä otetaan vastaan.