Jo pitkälti toista viikkoa vaivannut räkätauti muine lieveilmiöineen on estänyt minua jatkamasta hyvin alkanutta juoksuharrastusta. Tämä tietysti harmittaa kovasti, kun olen voinut vaan lukea lehdestä ohjeita, miten kannattaisi treenata juoksua. Olenpahan ainakin hyvin valmistautunut harjoitteluun.

Tänään ajattelin illalla lähteä tanssitunnille, mutta katsotaan miten käy. Aamulla oli taas kurkku kipeänä. En tiedä, mikä tämä flunssa nyt oikein on. Ei ole kuumetta, mutta en ole tervekään. Kropan täytyisi nyt taistella kunnolla tätä tautia vastaan, jotta lähtisi mokoma. Ilmeisesti nyt tauti ja puolustuskyky ovat liian tasaväkisiä, joten tauti ei parane eikä pahene. Blääh.

Meidän perhe on siirtynyt kasvispainotteiseen ruokavalioon. Nykyään kaivan reseptit pääsääntöisesti kasviskeittokirjoista ja omasta päästäni. Liha- tai kalaruokaa meillä on pari kertaa viikossa. Naudan- ja sianlihan ostamme luomuna, mutta kanojen kohtalo säälittää. Miksi kanaa ei saa mistään luomuna? Osa meidän perheestä kuitenkin haluaa kanaa aina silloin tällöin.

Vyötärönmetsästysdieettini on edennyt hyvin. Painoa on lähtenyt pari kiloa ja tavoite on enää kilon päässä. Tällä taas ei ole niinkään tekemistä kasvisruoan kanssa, vaan sillä, että olen päättänyt opetella syömään taas kohtuullisesti. Joulun alla ja sitä ennenkin kuin syöminen meni vähän överiksi. Eli vanha kunnon jokamiehen neuvo pätee: "Syö vähemmän kuin kulutat." Kun ei kiellä itseltään mitään ruokaa, niin mihinkään ei pääse kehittymään pakkomielteinen himo. Syön edelleen jopa suklaata ja paino silti putoaa. Hitaasti, mutta varmasti.

Vyötärö löytyisi kyllä nopeammin, jos voisi harrastaa liikuntaa. Mutta kaipa tämä flunssa tästä joskus paranee.