Sää on ollut aivan uskomattoman hieno täällä viime viikot. Olen jo hiljalleen alkanut toivoa sadetta väliin, koska jatkuvat pilvettömältä taivaalta paistava aurinko kuivattaa ja puutarhani kasvit kaipaisivat pian vettä. Olen kyllä kastellut niitä isolla keltaisella kastelukannulla täsmäiskuina. Mutta olisi hyvä, jos koko piha sireeneitä myöten saisi kunnon suihkun.

Tyttäreni ehdotti eilen, että voisiko minulle laittaa oman postilaatikon takapihalle ja katuosoitteen perään lisätä "takapiha". Heti kun saan aamulla silmäni auki, aamukahvit juotua ja koiran käytettyä pissillä, alkaa kaivaminen ja myllääminen takapihalla. Enää ei olekaan kuin muutama isompi puska siirrettävänä ja sitten alkaa maan kääntäminen ja tasoittaminen nurmikkoa varten.

Elämäni on muutenkin pihalla. Eilen pesin petivaatteet ihan siitä ilosta, että sain ne ulos narulle kuivamaan. Tänään täytyy jatkaa projektia.

Eilen ostimme hienot (silti edulliset) pihakalusteet. Kauniit pehmusteet kruunasivat koko komeuden. Kalusteet pitäisi öljytä, mutta se saattaa jäädä ensiviikonloppuun. Tuovatkohan lapset minulle kakkua pihalle äitienpäivänä? Tämä äiti kun ei nuku pitkään.

Illalla vietimme grillikauden avajaisia ystävien kanssa. Seuraavaksi täytyykin rueta keräilemaan grilliruoan ohjeita, koska ei sitä pelkkää makkaraa jaksa joka viikko syödä. Ystäväni oli tehnyt lohipekonirullia, mitkä olivat sekä herkullisia että vähähiilarisia. Toki niitä hiilareita tuli sitten muun ruoan mukana siitäkin edestä. Viikonloppuna on syöty hyvä kasa itse tehtyjä vappumunkkeja, jotka onnellisesti loppuivat vihdoin eilen -kesken.

Nyt täytyykin lähteä tästä käyttämään koira lenkillä, jotta ehdin nauttimaan heti auringon ensimmäisistä pihalleni lankeavista säteistä. Hortensiapuska muuttaa tänään.