Viime aikoina ollaan jälleen saatu lunta ja pakkasta. Viime viikon täällä Etelä-Suomessakin oli öisin pakkanen kymmenen asteen tuntumassa ja kenties ylikin. Sain pelastaa narsissit öisin sisätiloihin.

Eilen sitten tuli lunta. Mies kolasi pihan kolmeen kertaan eilen ja silti siellä on lunta reilusti tälläkin hetkellä. Kuinkahan monta senttiä sitä eilen tulikaan? Liian monta, se on varma.

Moiset kelit vetävät mielen matalaksi. Ei tarvinnut eilen etsiä pihalta uusia kasvinalkuja taikka lapioida lunta leveämmällä kevätauringon sulatettavaksi. Sääennustuksen mukaan ensi viikon torstaina saatamme jälleen nähdä seuraavan kerran auringonpilkahduksen.

Laitoin silti eilen samettikukan siemeniä multaan. Niitä perinteisiä, joista Intiassa tehdään kukkaseppeleitä. Samettikukkia oli erivärisiä versioita, mutta mies valitsi perinteisimmän näköisen.

Itselläni on sama suhde orvokeihin. Yleensä joka vuosi ostan violetteja orvokkeja, vaikka maailma on täynnä kauniita kukkia ja orvokkejakin laajassa väriskaalassa. Kyllä niitä muitakin värejä lähtee mukaani orvokkiostoksilla, mutta tummaa violettia ei voi unohtaa.

Laitoin myös korianteria sekä vihreää ja punaista chiliä multaan. Nämä kaikki olivat maustekaapin sisältöjä, joten en ole ollenkaan varma, pystyykö niistä mikään kasvamaan. Käsittääkseni tuontimausteet säteilytetään, jotta ne eivät toisi tauteja mukanaan. Saatanpa olla väärässäkin ja joka tapauksessa, yrittänyttä ei laiteta.

Ja uusi lumi vanhan surma. (Uskoo ken haluaa.)