Eilen ostimme Gigantista kännykät tyttärelleni ja minulle. Molempien vanhat kännykät alkoivat oireilla, sammuilla itsestään ja näppäimet jumivat. Tyttäreni käytti säästönsä uuteen ihanaan Samsungin läppäkännyyn. Minä ostin hieman vanhanaikaisemman (=halvemman), mutta jopa enemmän ominaisuuksia sisältävän Nokian kännyn. Kännystäni löytyy radio, mutta ei kameraa, WAPia eikä MP3-soitinta. Gigantin nettihinnat muuten ovat aivan erit, kuin kaupassa. Tyttäreni känny maksoi 79 € ja omani 49,90 €.

Ongelma on, että halusin uuden kännyn, johon voin ladata Bollywood-soittoääniä ja taustakuvia. Kännyssäni onkin hienot mahdollisuudet soittaa MP3-tasoisia soittoääniä. Netistä löytyy ihania Bollywood-kappaleita pilvin pimein. MUTTA. Kaikki löytämäni sivustot toimivat niin, että soittoäänen voi noutaa wapin kautta. Eli wapittomiin kännyihin ei toivoakaan saada niitä kappaleita. Tärväsin yhden 1,21 € saadakseni tietää tämän ongelman. Eli tilasin soittoäänen, jota en voinut puhelimeeni hakea. Argh!

Löytyy netistä jotain polyfonisia Bollywood-soittoääniä, jotka voi ladata tekstiviestillä. Mutta en kestä kuunnella sellaista pimputusta, kun hankin kännyni juuri sitä varten, että saan vähän modernimmat soittoäänet! Joten saattaa jäädä Bollybiisit haaveeksi...

Vähän päivitystä aamuiseen tekstiin. Googlausta netissä ja sain tulokseksi, että ei. Ei ja ei. Kännykkääni ei saa ladattua edes polyfonisia soittoääniä. Hienot MP3-soittoäänet ovat vain ne, mitä kännystä löytyy. Ei mitään uusia kappaleita. Myöskään kännyyni ei voi ladata mitään värikkäitä taustakuvia, vaikka värit näkyy kännyn ikkunassa. Ei, niitä pieniä mustavalkoisia kuvia vain. Todella raivostuttavaa. En ole kuitenkaan ainut, joka tuntee itsensä höynäytetyksi kyseisen kännyn ostettuaan. Netissä oli aika monta muuta, jotka olivat menneet samaan halpaan. MP3-tasoiset äänet kun ei tarkoitakaan, että sellaisia kännykkään olisi saatavana. Kyllähän se känny muuten hyvin toimii ja hieno radiokin on.

Mutta jos joku nyt haaveilee Nokia 2310 puhelimesta, niin sellainen olisi täällä myytävänä sopivaan hintaan. Ja vähän käytetty.