Eipä tullut netti syyskuun ekaksi päiväksi, ei. Eikä meillä ole digiboxiakaan. Joten jännityksellä odotamme, mitä huomenna tuleman pitää. Olen laskenut sen varaan, että meillä kaapelitaloudessa näkyy vielä pari kuukautta telkku ilman boxia.

Nettiliittymälle en voi mitään, vaikka kuinka raivostuttaa! Vai pitäskö hakea sellainen minuttitaksainen liittymä ensi hätään? Tai en mä tiedä, onko niitä enää olemassakaan. =/  Mutta huomenna minun Huuto.netin myynnissä oleva häkki sulkeutuu ja kaupat pitäisi tehdä. En tiedä, mitä tuostakin ilman nettiä tulee. Lähden ilmeisesti kaverin luo loisimaan, että pääsisin edes vilkaisemaan nettiin, mitä tapahtuu. En ole nimittäin ennen tehnyt kauppoja Huuto.netissä. Nyt on rottavainaiden häkki siellä myynnissä.

Ensi kuussa olen päättänyt aloittaa paremman elämän, taas kerran. Tällä kertaa "parempi elämä" tarkoittaa sitä, että alan laittaa ruokaa kotona. Kaupan einekset eivät kertakaikkiaan enää oikein mene kurkusta alas. Rajansa kaikella. Sitä paitsi kotitekoinen ruoka on paitsi parempaa, niin terveellisempää ja edullisempaa.

Parempi elämä tarkoittaa lisäksi, että alan hieman miettiä rahankäyttöäni tarkemmin. Minua ärsyttää, että säästöni eivät kerry sitä tahtia kuin olen suunnitellut ja ostelen kaikenlaista liian heppoisin perustein. Joten tilasin sitten Marttaliitosta yhden keittokirjan lisää kokoelmiini =) Samalla tilasin Penninvenyttäjän vaateaatteet, Eurovenyttäjän tilikirjan ja Purtavaa pieneen nälkään-välipalakirjan lapsille. Onneksi kaikki opukset oli kohtuullisen edullisia ja tarkoitus on hyvä. Nimittäin säästäminen.

Kyselin tänään noita kodin tilikirjoja kirjakaupoista ja nuoria myyjänaisia hymyilytti. He eivät moisista historiallisista jäänteistä olleet kuulleetkaan. Ihmettelivät varmaan, miksi kukaan haluaisi pitää kirjanpitoa vapaaehtoisesti. Mutta suosittelen kaikille, jotka ihmettelevät, minne ne rahat häviävät. Ei ne mihinkään mustaan aukkoon katoa, vaan ihan itse jokainen pennosensa tärvää kuka mihinkin. Kirjanpidosta oli erityisesti hyötyä opiskeluaikana, kun rahaa oli erittäin rajallisesti käytössä.