Olen innostunut sisustamaan. Makuuhuoneen lattialle laitoin jo maton, koska hauvamme on sen verran sisäsiisti, ettei makuuhuoneeseen pissaa.

Torstaina sain Finlaysonilta tilaamaani ihanaa turkoosinväristä Sanghai X-verhokangasta. Näin kuvan kankaasta lehdessä ja menin Finlaysonin liikkeeseen kysymään sitä. Kangas oli ollut juhlavuoden mallistoa ja sitä ei enää valmistettu, mutta ystävällinen myyjä tilasi minulle kangasta toisesta liikkeestä, missä sitä oli vielä jäljellä. Kangas oli vielä upeampaa luonnossa kuin lehtikuvassa. Tummalla turkoosilla pohjalla hopeankimalteisia itämaisia kuvioita. Harmi, etten löydä netistä kuvaa kankaasta. Laitan kuvan sitten, kun saan verhot valmiiksi ja kuvattua. Paras yllätys oli, että sain kankaan puoleen hintaan, koska se oli vanhaa mallistoa ja sitä oli jo myyty alennusmyynnissä paloina. 7 metriä kangasta maksoi 84 euron sijaan 42 euroa. Se on jo säästöä, sanon minä! Aion tehdä kankaasta nimittäin myös tyynynpäällisiä, siksi sitä on niin reilusti.

Eilen ostin makuuhuoneeseen valaisimen Anttilasta. Se on tämän näköinen, paitsi kokomusta. Siis rauta on mustaa ja myös helmet ovat mustia. Kävin ihailemassa valaisinta monta kertaa töiden jälkeen ja kolmantena päivänä ostin sen. Halusin tuommoisen "kristallikruunun", joka on mustaa rautaa ja melko pieni. Tämä oli se oikea. Helmet tosin olisivat voineet olla vaaleammat, mutta ei siihen väriin maailma kaadu. Sitä paitsi jos innostuu, niin helmet voi vaihtaa helposti haluamiinsa.

Nyt pitää taas vetää henkeä tässä sisustuspuuskassa, ettei tärvää vakaisia säästöjään. Uudet matot haluan makuuhuoneeseen ja sänkypeiton myös. Markör-senkki on "must" ja tietysti ne Ektorp-sohva ja rahi olohuoneeseen. Itämainen matto olohuoneeseen ja uudet verhot myös. Keittiöön haluaisin Marimekon keltaisesta Ananas-kankaasta verhon, laskosverho olisi cool. Että visioita on vaikka muille jakaa, mutta toteutuksen suhteen pitää hieman jarrutella. Makuuhuoneen väriteemaksi olen ajatellut turkoosi-ruskean eri sävyt+musta takorauta. Olohuoneeseen tulee viininpunainen-poltettu oranssi-ripaus keltaista+tummaa puuta-teema. Keittiö on olohuoneen jatkeena, joten se ei saa olla liian poikkeava. Väritys siellä olisi kuitenkin enemmän auringonkeltainen, ei niin tumma kuin olohuoneessa. Että tämmöisiä visioita tällä kertaa.