Ainakin minä päätin niin tänään. Tyttäreni laittoi kouluun hameen ensimmäisen kerran tänä keväänä. Tosin vielä sukkahousujen kera.

Minä päätin laittaa talvivaatteet pesuun ja sen jälkeen varastoon. Samoin raahasin kaikki talvikengät, myös ne rottien syömät, varastoon. Tilalle hain kaikki ihanat kesäsandaalit ja kesävaatteet. Tulokseksi tuli, että tarvitsen kävelykengät. Rakastan sandaaleja ja siksi minulla on niitä useampi pari. Sen sijaan en pidä virallisen oloisista kävelykengistä, joten niitä ei ole. Ainoastaan pian hajoavat lenkkikengät löytyy. Siispä joudun lähipäivinä käymään kaupassa vilkuilemassa jotain järkevän näköisiä kävelykenkiä. Sandaalikeli nimittäin vielä odotuttaa. Lisäksi ajattelin ostaa jotain hauskanvärisiä paksuja sukkahousuja itselleni, jotta voisin pitää niitä hameiden kanssa.

Olen tullut tulokseen, että kesä/talvikauden vaatteiden varastointi banaanilaatikoissa on järkevää. Ei sillä, ihan yhtä järkevää on käyttää muitakin laatikoita. Se ei ole jutun ydin. Mutta kun vie "väärän" kauden vaatteet varastoon, joutuu käymään vaatekaapit kahdesti vuoteen läpi. Samalla voi heittää epäsopivat vaatteet kiertoon tai tuunauslaatikkoon. Vaatekaapit pysyvät näin siistimpänä.