Eilen satoi Taalainmaalla Ruotsissa lunta. Dalahästen tulee mieleeni tuosta paikannimestä. Minullakin on ollut tuommoinen heppa. Missä lie tällä hetkellä?

No mutta, takaisin asiaan. Eilen satoi Ruotsissa lunta. Meillä kotona satoi myös lunta. Ei tosin ulkona, vaan televisiossa. Ihan kuin siinä digi-tv-mainoksessa. Kauhea lumisade ja hirveä ääni. Kääk! Mietin, ovatko rotat ehtineet taas syödä johtoja vai ovatko ne vaan huonosti kiinni. Kaikki oli kunnossa.

Roskia ulosviedessäni huomasin ilmoitustaululla lapun. Taloyhtiöömme on laitettu kaapeli, joka on alkanut tänään toimimaan. "Virittäkää kanavat uudelleen". Hah, vai virittäkää! Ihan kuin se olisi noin piece-of-cake. Vitsin vitsi. Halusin kuitenkin nähdä iltauutiset, joten ei auttanut ryhtyä kuin tuumasta toimeen. Jos tämän osaa kaikki miehet, niinkuin ne aina osaa, niin kyllä osaan minäkin. Todistan taas kerran, ettei me naiset miehiä tarvita. Samalla kelasin mielessäni kaikki naapurin miehet, jotka tunnen. Ketä voisi käydä pyytämässä avuksi?

Itsepäisyys kuitenkin voitti ja taistelin kaukosäätimen ja ohjekirjan kanssa. Ohjeet ovat todella helpot, mutta eihän se telkkari sillä lailla toiminut. Moneen kertaan sammutettuani koko toosan ja uudelleen käynnistettyäni homma alkoi onnistua hiljalleen. Jes, minä onnistuin! Nyt näkyy telkassa monta monituista uutta kanavaa. Ja minä saan olla ylpeä itsestäni.