Sain eilen elämäni ensimmäisen sarin. Siis perinteisen intialaisen naisten vaatteen. Tosin jollain sivuilla väitetään, että miehetkin pitävät saria, mutta kutsutaanko sitä sitten sariksi? Sanokoon joku viisaampi. Tiedän kyllä, että intialaiset miehetkin käärivät kangasta vartalonsa peitoksi. Miesten perinteinen vaate muistuttaa lähinnä isoa keittiöpyyhettä tai keittiön verhoja.

Älkää kysykö, missä aion sariani pitää. Ehkäpä joskus ja jossain. Mutta sarin kääriminen on melkoista taidetta. Periaatteessa ei mitenkään vaikeaa, mutta käytännössä on toinen juttu. Miten liukas kangas asettuu kauniisti laskoksille ja pysyy yleensä päällä?  Toisaalta, jos onnistuu tässä paketoinnissa, niin saa aikaiseksi mahdottoman kauniin vaatteen. Sarin hyviä puolia on, että sopii kaikille ja imartelee aina vartalon muotoja. Varmaan ihan miellyttävä myös pitää, kunhan siihen tottuu. Luulisin.

Ainahan sarista voi tehdä kesähameen tai housut ompelemalla, jos tuo sarin pitäminen ei sitten tunnukaan omalta jutulta. Tai ihan kivat verhotkin siitä saa...