Rottien pitäminen lemmikkinä ei tosiaankaan ole erityisen edullista puuhaa. Aina kun silmä välttää, rotat käyvät järsäisemässä jotain ennalta arvaamatonta. Tässä pientä listausta niiden tuhoista:

1. Telkkarin antennijohtoa on pahoinpidelty muutamasta kohden. Ollaan korjattu se ilmastointiteipillä ja kuva näkyy vielä telkassa.

2. Lasten kaapin takakulmaa on järsitty toivossa päästä kaapin taakse piiloon. Jää onneksi piiloon se kulma.

3. Intialaiset tyynynpäälliset ovat kärsineet mikä pahemmin, mikä vähemmän pahasti. Yhdestä meni tyynyn sisustakin palan painikkeeksi.

4. Ikkunassani roikkuvat lakanat ja kirjoituspöydän päällä pöytäliinaa edustava kangaspala ovat joutuneet jyrsinnän uhriksi.

5. Kameran USB-kaapeli johto maistui herkulliselta. Kaapelista tuli toimintakyvytön. Onneksi sain tilattua uuden tilalle, mutta eihän sekään ilmainen ollut.

6. Partiossa keittelimme trangialla makaronille tonnikalatomaattikastiketta. Poika tiputti sitä talvikengilleen ja se imeytyi kenkään. Kotona rotat hoksasivat herkullisen kastikkeen ja pistelivät muina miehinä kastikkeen ja palan kenkää siinä sivussa parempiin suihin. Onneksi eivät syöneet kumisaappaita.

7. Huomasin uuden kirjahyllyn takimmaisen jalan takanurkasta tulleen puusälää. Laitoin sinne nyt vähän esteitä, etteivät uutta kirjahyllyäni vallan mene turmelemaan.

Nyt olen haaveissa hankkia koiraa. Tuskin se enempään tuhoihin pystyy, vai mitä? Matot ovat sitä paitsi aivan kauheassa kunnossa tässä taloudessa. Taidan vaan pestä ne kesällä, jos vaikka hauvavauva jossain vaiheessa saataisiin taloon.