Minusta ihminen tarvitsee guruja, ihan useamman kappaleen. Ei yksi Guru voi täyttää koko elämää tai elämästä tulee kovin yksinkertaista ja tylsää. Minulle gurut ovat erityisen lahjakkaita ihmisiä, joiden lahjakkuudesta ja inspiraatiosta toivoisin saavani edes pienen murun rikastuttamaan elämääni.

Salsaguruni on ehdottomasti Juan Pujals. Tästä voitte lukea hänestä onneksi vanhentuneen artikkelin. Vanhentunut artikkeli on siksi, että ainakin tällä hetkellä Juan on edelleen Suomessa, vaikka artikkeli kertoo muuttosuunnitelmista. Perjantainen salsatuntini on viikon kohokohta, josta saan virtaa. Juanin asenne on sanoinkuvaamaton, jokaisen täytyisi kokea hänen tuntinsa itse. Tunti alkaa aina kysymyksellä: "Are you happy today?" Juan ei päästä oppilaitaan liian helpolla. "Sata kertaa", liikkeet täytyy tehdä oikein, eikä sinne päin. Me olemme "my people" Juanille ja hän haluaa olla meistä ylpeä.

Käsityöguruksi voisin nimetä Risulinnun. Hänellä riittää luovuutta pienen kylän tarpeiksi. Jos minulla olisi enemmän aikaa, kokeilisin useampia hänen ideoimiaan käsitöitä. Useat hänen teoksensa saavat vain ihmettelemään, miten joku voi olla niin luova ja taitava.

Ravitsemusguruni on hieman vielä hakusassa, mutta tällä hetkellä hyvä ehdokas on Patrik Borg. Kunhan luen hänen kirjansa, kerron mielipiteeni. Minusta hänen ajatuksensa turhasta nipottamisesta ja rasvakammosta ruokailussa ovat terveenkuuloisia ajatuksia.

Lisää guruja kerron teille sitten, kun mieleen tulee. Mutta ajankuluksi voitte itse googlaamalla todeta, että salsa- ja ravitsemusguruni ovat paitsi inspiroivia ja fiksuja pakkauksia, myös molemmat kohtuullisen komeita miehiä. =)

Nyt aamusalaatin tekoon ja kasaamaan itsensä rankan työviikon jäljiltä. Eilen illlalla en jaksanut kuin syödä, syödä ja syödä. Sen jälkeen kaaduin sänkyyn umpiväsyneenä. Nyt täytyy aamiaisen jälkeen siistiä itsensä ja kotinsa ennen kaupungille shoppailemaan lähtöä.