Kaikilla meillä on unelmia ja haaveita. Toiset ovat tietoisempia ajatuksistaan, toisilla on vain summittaisia unelmia paremmasta elämästä. Aika moni haaveilee varmasti lottovoitosta. Ihan yhtä moni ei ehkä ole miettinyt, mitä sitten tekisi, jos lottovoitto osuisi kohdalle.

Itse olen huomannut, että on aika tärkeää elämässä tietää, mihin suuntaan soutaa kanoottiaan elämän virrassa. Elämässä on paljon sattumaa. Tapahtuu asioita, mitä ei voi tietää edeltä käsin ja asioita, mitä ei voi käsittää. Silti monesti elämässä voi myös todeta, että se piste, mihin on päätynyt, on tulosta siitä, mitä on tehnyt ennen sitä ja mitä on ajatellut ennen tekemiään valintoja elämässä. Mikäli ei ole miettinyt, minne on menossa, on elämässä vähän tuuliajolla ja saattaa tössähtää karille helpommin.

Monilla meillä on paljon unelmia, mutta puuttuu rohkeutta uskoa unelmiin ja mennä niitä kohti. Harvoin varmasti pystyy näkemään koko polun kirkkaana lähtöpisteestä tavoitteeseen. Mutta jos uskaltaa unelmoida ja mennä unelmaa kohti, tarttua jokaiseen mahdollisuuteen, mitä elämä tarjoilee, niin elämässä voi tapahtua asioita, mihin ei olisi uskonut.

Viime kesänä menin ajokouluun ajatuksena ajaa moottoripyöräkortti. Voin kertoa, että siinä oli usko monesti koetuksella. Mutta ajattelin, että lopulta on vain ajan kysymys, että saan kortin, jos vaan jaksan käydä sitkeästi tunneilla. Toki se oli jonkin verran myös rahakysymys, koska lisätunnit eivät ole koskaan ihan ilmaisia. Mutta melko epäuskoinen olo oli, kun vihdoin seisoin ajolupa kädessä ajoradan reunalla. Jos joku haluaa lukea seikkailuistani ajoradalla tarkemmin, niin kirjoitin siitä Harley Davidson-foorumille. Pääset lukemaan tarinaa tästä.

Yksi hyvä tapa selvittää ajatuksiaan ja unelmiaan on askarrella unelmakartta. Siihen tarvitaan iso paperi- tai pahviarkki, kasa aikauslehtiä, sakset ja liimapuikko. Ensin selataan aikakauslehtiä ja saksitaan niistä kuvia ja tekstejä, jotka kuvaavat omia unelmia. Kannattaa olla rohkea ja saksia ihan reippaasti isonkin tuntuisia unelmia, jos ne vaan ovat tosia itselle. Seuraava vaihe on, että leikkeitä aletaan sommitella paperille ja tässä vaiheessa voi vielä miettiä, että mitkä ovat niitä oikeasti tärkeimpiä juttuja ja valita kauneimmat kuvat niitä edustamaan. Itse tein tällaisen unelmakartan kauan sitten. Katselin unelmakarttaani monen vuoden jälkeen ja huomasin, että lähes kaikki unelmat olivat toteutuneet. Tällä hetkellä kaikki niistä yhtä vaille ovat toteutuneet elämässäni. Se yksi unelma on sellainen, josta lakkasin unelmoimasta.

Tällä hetkellä taas seison yhdessä pisteessä, johon tajuan näin jälkikäteen pyrkineeni monien vuosien ajan. Tämäkään ei ole staattinen tila, niinkuin elämä ei koskaan ole. Mutta juuri nyt, olen siinä missä haluan olla ja elämä on hyvä näin tässä hetkessä.