Tänään olen toista päivää sairaslomalla kuumeisen flunssan takia. Flunssa on vaivannut minua enemmän ja vähemmän sunnuntai-illasta asti. Pahinta taudissa on selästä jalkoihin säteilevä hermokipu, joka onneksi lähtee hyvin ibuprofeiinilla. Viime yönä ei enää kuume noussut ja huomenna olenkin menossa sitten taas töihin. Minusta ei ole oikein sairastamaan, ellen ole todella kipeä. Tällä hetkellä nenä vuotaa ja aivastelen tiuhaan tahtiin. Muuten olo on ihan ok otettuani jälleen särkylääkettä hermosärkyyn.

Uudesta kodistamme olen oikein onnellinen. Koti on juuri meidän näköinen. Ei liian hieno eikä uusi, mutta silti ihan siisti. Neliöitä on riittävästi, mutta ei yhtään liikaa. Kodissa on kaikki mitä haaveilimme: lapsille omat huoneet, sauna, kaksi vessaa ja oma pikku piha. Yläkerran seinien väritys ei tunnu olevan vaan ihan asukkaiden mieleen, joten olemme hieman ajatelleet, josko maalaisimme seiniä ensi kesänä. Tilasin netistä KaunisKoti-värilastuja, jotta niistä voisi valkata jokainen mieleisensä värimaailman. Vielä eivät ole lastut saapuneet, mutta eihän tuolla sinänsä niin kiirekään ole.


Flunssakuumeen lisäksi on iskenyt sisustuskuume. Haluaisin ostaa olohuoneeseen pitkä- ja sileänukkaisen ryijymaton, uuden sohvapöydän (entinen on yli 20 v. vanha ja usealla omistajalla kiertänyt ei niin antiikkinen pöytä) ja tv-tason. Sellainen sopivan kokoinen, ei liian iso, mutta mukava, nojatuoli olisi myös tarpeen. Mies haluaisi taulu-tv:n ja minä tallentavan digiboxin. Seinille pitäisi saada jotain tauluntapaisia.

Yläkertaan suurin "puute" lienee uusi parisängynpeitto. Mutta mikäli innostumme maalaamme makuuhuoneita, niin tämänhetkinen sisustus lienee syytä rajoittaa olohuoneeseen. Ei kannata ostaa vääränvärisiä juttuja, jos seinät on vaihtamassa väriä.

Keittiö on onneksi aivan hyvä edellisten asiakkaiden maalaamalla vaalealla mintunvihreällä maalilla ja meidän vanhoilla seinän väriin sopivilla verhoilla, vihreällä kaitaliinalla ja äidin kutomalla sinisävyisellä räsymatolla.

On ihanaa sisustaa omaa kotia. Vihdoinkin voi ajatella, että tänne olen muuttanut jäädäkseni ja tämä on minun kotini. Minun ei tarvitse kysyä vuokranantajalta, saanko maalata seiniä ja millä värillä. Onneksi ei kuitenkaan tarvitse saada kaikkea heti valmiiksi, vaan onhan tässä aikaa loppuelämä sisustaa.

Mikäli joku nyt miettii, mitä voisi tuoda tuliaisiksi meidän uuteen kotiin, niin vinkkinä, että lähes kaikki huonekasvimme kärsivät enemmän tai vähemmän muutosta. Asunnossa on kiva ikkunalauta olohuoneessa, johon joku pieni sievä myrkytön ruukkukasvi mahtuisi. Ikeasta muuten pitää käydä ostamassa kauniita suojaruukkuja kukille.