Olen selkeästi jäänyt koukkuun tähän urbaaniin kätköilyharrastukseen. Lauantaina olin geokätkennän epävirallisella alkeiskurssilla 2008. Kurssi oli hyvin järjestetty, osallistujia oli runsain mitoin ja sääkin suosi meitä, kun etsimme harjoituskätköjä Oittaan kartanon maisemissa. Kurssin jälkeen kävimme grillaamassa makkaroita ja syömässä muita eväitä  ystäväni ja poikien (8-, 10- ja 12-v.) kanssa.
Koiran kanssa olemme etsineet tänä viikonloppuna kätköjä useamman tunnin ajan. Lauantai-iltana ihmettelemille erästä läheistä kätköä geokätkennästä innostuneen ystäväni kanssa lähes tunnin ajan samalla kun ulkoilutimme koiraa. Sunnuntaiaamuna rämmin geokoiran kanssa eräässä metsässä, kääntelin kiviä ja kurkin kallion koloihin tunnin ajan, jonka päälle matkoihin meni toinen tunti. Eli kaksi tuntia ulkoilua aamusta. Illalla meni sitten puolitoista tuntia toisen kätkön etsintään, joka löytyikin! Mukana tällä kertaa meidän koko perhe geokoirineen.
Nyt on kova etsintä, mistä saisi halvimmalla kannettavan gps-laitteen. Tällä hetkellä näyttäisi, että paras ehdokas edullisimmista olisi Magellan Triton 200. Hintaa silläkin vähän toista sataa. Toisaalta, se on ainut pakollinen investointi tätä harrastusta ajatellen. Muuten riittää alkuun maastokelpoinen vaatetus ja taskulamppu.