Tänään ylpeänä esittelen munakoisovuokani ohjeen. Ylpeänä siitä syystä, etten ole vielä tähän päivään mennessä montaakaan reseptiä laatinut ja toistenkin resepteillä olen onnistunut epäonnistumaan ruoanlaitossa. Tämän ruoan kuitenkin kokkasin luovasti ja ilman valmiita reseptejä. Ruoka oli minusta hyvää ja poikanikin on syönyt useamman annoksen, vaikka ilmoitti ensin, ettei mitään munakoisoja syö.

 

Munakoisovuoka

Ainekset:

1 pienehkö munakoiso

1 pieni kesäkurpitsa

4 tomaattia (tomaattimurska ajanee saman asian)

2 sipulia

3 valkosipulinkynttä tai maun mukaan

400 g jauhelihaa (nauta-sika tai mitä tahansa muutakin)

voita

oliiviöljyä

tomaattipyrettä

pestokastiketta/basilikaa

suolaa

mustapippuria

juustoraastetta

 

Ja näin se valmistuu:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuutio munakoiso noin 1 cm x 1 cm kuutioiksi ja laita johonkin astiaan munakoisokuutiot ja 1 tl suolaa. Sekoita ja jätä itkettymään. Pilko kesäkurpitsa samanmoisiksi kuutioiksi ja jätä odottamaan. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Itse käytin sauvasekoittajan leikkuria tähän touhuun. Pilko tomaatit pieniksi tai käytä sauvasekoittajan leikkuria soseuttamiseen.

Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää kypsiin aineksiin murskatut tomaatit ja mausta soosi tomaattipyreellä, suolalla, mustapippurilla ja pestolla.

Öljyä lasagnevuoka tai joku sen tapainen oliiviöljyllä. Huuhtele munakoisokuutiot juoksevalla vedellä ja kippaa ne vuokaan. Heitä sekaan kesäkurpitsakuutiot ja jauhelihakastike. Sekoita kaikki ainekset huolellisesti. Ripottele päälle juustoraastetta sopiva kerros. Paista parissa sadassa asteessa uunin alatasolla kunnes juustoraaste saa väriä ja kasvikset tuntuvat kypsiltä. Ja eikun syömään.