Viime aikoina on liikunta jäänyt ja suklaata sun muuta on joulun aikaan ja jo ennen joulua uponnut aika kohtuuttomat määrät. Muutenkin ruokailu on ollut suoraan sanoen ihan retuperällä. Tuloksena on, että omat farkut alkoivat ahdistaa ja joudun siirtymään muodikkaasti poikaystävän farkkuihin. (Tyttäreni kertoi poikaystävän farkkujen käytön olevan trendikästä.) Aamuisin kroppa on jähmeä ja lihakset kipeytyvät jo muutamasta vatsalihasliikkeestä tai pienestä kävelylenkistä. Niinpä alkoi tuntua, että tarttis tehdä jotain. Ajattelin aloittaa paremman elämän, joka pitää sisällään enemmän liikuntaa ja terveellisempää sekä eettisempää ruokaa.

Liikuntani viime aikoina on ollut lähinnä tunti tanssia sunnuntai-iltaisin sekä koiran kanssa kävelylenkit. Nyt ajattelin lisätä koiran kanssa lenkkeilyä, eli pidempiä lenkkejä ja kovempaa vauhtia. Sen lisäksi ajattelin rueta jumppaamaan kotona kerran tai kaksi viikossa. Täytyy vaan löytää hyvä jumppa-dvd, kun olen kovin laiska muuten mitään tekemään ja lepsuilu alkaa jo ennen kuin olen alkuun päässyt.

Ruokailussa ajattelin rueta laittamaan enemmän kasvisruokia. Totaalikieltäytyjäksi en ryhdy missään suhteessa, mutta jos liha-/kalaruokaa olisi vain pari kertaa viikossa, niin olisihan sekin eteenpäin. Kasvisruoka on paitsi terveellistä, myös edullista ja eettisesti vähemmän epäilyttävää. Nyt täytyisi vaan löytää hyviä kasvisruokareseptejä tai mieluiten joku kiva keittokirja.

Paremman elämän aloitimme miehen kanssa tänään syömällä kotiin tultua pakastimesta löytynyttä mungbhajia eli mungpapumuhennosta ja leipää sekä äidin tekemää marjamehua. Koska evästä oli liian vähän, tein lisäksi wokkia, jossa oli jääkaapista löytynyt keräkaalin pala, sipuli, currya, tomaattipyrettä, suolaa, kookoshiutaleita ja nauhamakaroneja. Minusta ruoalaitossa on hienointa, kun onnistuu tekemään jotain hyvää, vaikka kaapit on käytännöllisesti katsoen tyhjät. Nappikeittoa. =)

Illalla keitän vielä mansikkakiisselin ja saatanpa laittaa aamupuuroa varten kauranjyviä likoamaan. Niin, ja herneet likoamaan hernekeittoa varten. Keittoon aion lisätä äidiltä saamani kinkunjämät.

Kohta lähdemme koiran kanssa kävellen lähikauppaan ostamaan maitoa ja juureksia.