Alati sairas on taas diagnosoinut itsensä. Tällä kertaa näin:

Diagnoosi: Elämänmuutoksesta johtuva, jälkijättöinen kriisi

Syy: Suuret elämänmuutokset, kuten koulun päättyminen ja työelämään siirtyminen sekä paikkakunnan muutos ja siihen sopeutuminen johtavat ihmisen yleensä isompaan tai pienempään kriisiin. Kriisi ilmenee kuitenkin vasta sitten, kun elämä alkaa tasaantua ja on aikaa läpikäydä kriisi. Alussa yleensä on liian paljon muutoksen aiheuttamaa toimintaa, ettei ihminen pysty käsittelemään henkistä puolta heti. Toisaalta myös psyyke ei ole kypsä tähän ennen kuin elämä hieman on tasaantunut.

Oireet: Maanantaiväsymys, joka ei luovuta viikon edessä loppua kohden. Yleinen haluttomuus ja yleensä kiinnostavien asioiden merkityksen väheneminen itselle. Halu nukkua paljon ja vetäytyä omiin oloihin.

Hoito: Oireiden mukainen hoito. Riittävästi unta ja omaa aikaa tai tarpeen mukaan hyvien ystävien kanssa jutustelu. Ahdistavien asioiden käsittely ystävien kanssa tai itsekseen esimerkiksi kirjoittamalla. Raittiissa ilmassa lenkkeily. Sopiva ruokavalio, sisältäen paljon lohturuokaa kuten suklaata ja leivonnaisia. Kriisien hyväksyminen osana elämää ja sen ymmärtäminen, että kriisit tulevat ja menevät ja pahaolo on vain väliaikaista.