Käväisimme eilen päiväseltään eteläisen naapurin pääkaupungissa. Ryhmämme kokoonpano oli kaksi pariskuntaa ilman lapsia.

Olen aina ajatellut, että ulkomaanmatka on iso projekti, jota täytyy suunnitelma etukäteen paljon. Matka kohteeseen kestää kauan ja on mutkikasta. Nyt täytyy todeta, että väittämä ei pidä paikkaansa -ainakaan mitä tulee Tallinnan matkailuun. Matkustaminen Savoon on paljon suurempi projekti, kuin käynti Tallinnassa. Nopealla laivalla pääsee parissa tunnissa perille ja vanha kaupunki nähtävyyksineen on kivenheiton päässä. Kaupat alkavat heti satama-alueen vierestä.

Menomatkan laivana meillä oli Tallinkin SuperFast VIII. Laiva oli melko pieni ja istumapaikat kortilla. Naisten vessaan saimme jonottaa puolisen tuntia. Muuten laivassa ei ollut mitään moitittavaa. Pinnalla pysyimme ja perille pääsimme.

Tallinna ei ole enää halpa, ainakaan meidän havaintojen mukaan. Toki me kävimme vaan suurimmassa turistirysässä eli vanhassa kaupungissa. Uusi keskusta, Mustamäen kuuluisa tori, paikalliset asuinalueet sun muut jäivät päivämatkaajilta näkemättä. Mutta ehkä käymme toisella kertaa katsomassa elämänmenoa eri puolella kaupunkia.

Vanha Tallinna on kaunis. Vanhoja rakennuksia, mukulakivikatua, idyllisiä pieniä matkamuistoliikkeitä ja kivannäköisiä terasseja kävelykadulla. Tarjolla on runsaasti toinen toistaan upeampia meripihkakoruja. Hintaa koruilla on kuitenkin sen verran, että jäi upeimmat kaulakorut ostamatta. Lähellä satamaa on torimeininki ja tarjolla on joka kojussa lähes samat vaatteet samoilla hinnoilla. Myyjät puhuvat suomea ja hinnatkin he ilmoittavat sekä euroissa että eestin kruunuissa.

Kävimme syömässä ravintolassa vanhassa kaupunkissa. Paikka oli siisti, palvelu sekä ruoka hyvää ja edullista, mutta odotusaika kohtuuton. Odotimme ruokiamme noin tunnin ajan, vaikka ravintola oli lähes tyhjä sillä hetkellä. Ehkäpä ensi kerralla valitsemme jonkun toisen ruokapaikan.

Paluumatkan seilasimme Tallinkin M/S Superstarilla. Laiva oli oikea risteilyalus ja huomattavasti suurempi kuin menomatkan paatti. Miinuksena täytyy mainita kyseisen matkan elävä musiikki. Wannabe-muusikko rämpytti kitaraa ja hoilasi tunnnettuja rockkappaleita. Musiikkia ei voinut sanoa mukavaksi hyvällä tahdollakaan. Tanssilattialla pyörähteli muutama enemmän tai vähemmän tanssitaitoinen yksilö epävireisen musiikin tahtiin. Onneksi matka kesti vain kaksi tuntia.

Tiesittekö muuten, että Viroon suositellaan A-hepatiittirokotusta? Itse tajusin sen vasta kaksi päivää ennen matkaa. Toivon mukaan en saanut A-hepatiittia tällä kertaa. Ensi kerralle täytyy hommata rokotus hyvissä ajoin ennen matkaa.