On olemassa kahdenlaisia unelmia. Sellaisia, jotka voi unohtaa ja sellaisia joita ei voi. Tämä ajatus tuli taas mieleeni tiskivuorta katsellessani. Astiat jäivät tiskiveteen likoamaan, kun piti saada tämä älynväläys jakaa teidän kanssanne. Astianpesukone kuuluu jälkimmäiseen ryhmään. Ei mene päivääkään, että tuon unelman pääsisin unohtamaan. Olen selvittänyt tänään yhden tuollaisen tiskivuoren ja kas kummaa, uusi on jo päivän aikana siunaantunut. Ajattelin ostaa astianpesukoneen itselleni joululahjaksi. Saattaa kuitenkin käydä niin, että ostan sen jo vähän aiemmin...

Unohdettavien unelmien joukkoon taas kuului eilen ostamani polttava dvd/cd-asema tietokoneeseen. Hinguin sitä kovasti jo viime keväänä, mutta sitten unohdin koko asian. Perjantaina kuitenkin tietokoneeni sammui itsekseen ilman mitään varoitusta. Sydämeni löi pari kertaa tyhjää, kun luulin nyt tuon antiikkisen pöntön räjähtäneen. Kovalevyllä on nimittäin muistissa meidän kahden vuoden elämä digikuvina. Kuvia ei ole ollut säästössä missään muualla. Joten jos tuo pönttö olisi räjähtänyt, olisi minun kahden vuoden muistot menneet kuin tuhka tuuleen. Tämä tapaus herätti minun vanhan unelmani polttavasti asemasta henkiin ja heti lauantaina marssimme Giganttiin sellaisen ostamaan. Nyt on valokuvat onnellisesti poltettuna cd:lle, joten pöntön räjähtäminen ei olisi enää niin draaginen tapaus. Gigantin myyjä hieman ihmetteli, kun kerroimme millainen tuo pönttö on. Joku viisas voisi kertoa, mikä pönttö on hienommin... Minulle se on vaan pönttö. Joka tapauksessa, hän epäili, että toimiiko tuo dvd:n polttaminen edes meidän koneella. Mutta joka tapauksessa ainakin saan sillä rakkaat valokuvat talteen, jos ei muuta. Ja eilen katsoimme tietokoneella dvd:ltä Hum Tum-elokuvaa. =)

Unelmista puheen ollen kävin tänään ostamassa uudet parvekekukat syksyksi. Laitoin hehkuvan keltaisia ja oransseja krysanteemeja kahteen parvekelaatikkoon ja ripustin parvekkeen kattoon syyspimeiden varalla kynttilälyhdyn. Parvekkeeni vaikuttaa nyt oikein viehättävältä omissa silmissäni sinisine parvekekalusteineen ja kukkineen. Vain mattoa parveke vielä kaipaisi, mutta kaikki ajallaan. Raahasin parvekkeelta pari pyörää varastoon. Vain tyttäreni uudehkon pyörän jätin parvekkeelle säilöön, jotta sitä ei varastettaisi pyörävarastosta.

Mutta nyt kädet tiskiveteen...