Pari viikkoa sitten aloitin liikunnan - taas. Tällä kertaa kunnianhimoinen suunnitelma on käydä salilla kahdesti viikossa.

Maanantaiaamuisin juoksen juoksumatolla reilun puoli tuntia ja sen päälle teen puolen tunnin saliohjelmani.

Keskiviikkoaamuisin osallistun puolen tunnin step-tunnille, jolla siis askelletaan step-laudalle ja laudalta erilaisen askelkuvioin. Step-tunnin päälle on vielä core-tunti, joka sisältää tiukkaa keskivartalojumppaa. Core-tunnilla ainakin meikäläisen kroppa on äärirajoilla ja silti en pysty tekemään liikkeitä viimeisen päälle koko sarjoja.

Perjantai-iltana vedän rakkaat lenkkitossut jalkaan ja suuntaan lenkille raikkaaseen ulkoilmaan.

Aloitin siis pari viikkoa sitten tämän upean liikuntaharrastuksen taas vakavalla mielin. Olo on energisempi, uskokaa tai älkää. Salilla rehkimisen ja sen päälle saunomisen jälkeen olo on kuin uudestisyntyneellä.

Mutta jokaisessa ruusussa on piikki vai mitenkä se nyt olikaan...? Aloitin treenaamisen liian rankasti ja ennestäänkin jumissa olleet hartiani tekivät kertakaikkisen jumin. Puolitoista viikkoa olen jaksanut ihmeitätekevän Buranan voimalla, yöt pyöriskellen sängyssä jotain mahdollista kivutonta asentoa hakien ja aamulla heräten oloon, kuin viime yö olisi mennyt pitkäksi jossain baarissa. Kipugeeliäkin on niskaan ja hartioihin levitetty pari kertaa vuorokaudessa ja se on tuonut pientä helpotusta oloon.Sitten oli pakko myöntää, että nyt on pakko tilata elämäni ensimmäinen kerta ammattitaitoisella hierojalla.

Eilen se sitten oli, eka kertani hieronnassa. 45 minuutin käsittelyn jälkeen oli käynyt hyvin selväksi, missä nuo kipeät paikat hartioissani sijaitsevat. Ensimmäisellä käsittelyllä ei saatu kaikkia ongelmia ratkaistua, vaan hieroja arveli minun tarvitsevan yhteensä 3-4 käyntikertaa. Eli tiistaina uusiksi. Illalla kuulostelin, että miltä tämä olo nyt tuntuu. Hierottu alue oli hieman arka, mutta niinhän se on ollut jo pidemmän aikaa tavalla tai toisella. Viime yönä nukkuminen tuntui kuitenkin jo helpommalta ja aamulla yllätys yllätys - päähän ei koskenutkaan yhtään. Luulenpa, että muutaman hierontakerran jälkeen olen taas kuin uusi ihminen. Kunhan en taas jumiuta lihaksiani salilla uudelleen.