Eilen koin heräämisen lähestyvien kunnallisvaalien suhteen ja aloin aktiivisesti etsiä tietoa ehdokkaista. Meille ei tule mainoksia, koska liimasin oveen lapun "ei mainoksia" säästääkseni luontoa, selkääni ja rahojani. Postiluukusta kolahtaa valtava määrä paperia harva se päivä, jonka lukemattomana kannan paperinkeräykseen. Lähes muovikassillinen (tai paperikassillinen!) joka viikko. Meille ei tule myöskään Hesaria ihan samasta syystä, uutiset voi lukea netistä ja ilmaisjakelulehdistä. Ai niin, telkkaristakin tulee uutisia. =) Koska noita mainoksia ei siis tule ovista ja ikkunoista, jouduin oikeasti etsimään vähän tietoa.

Puoluekantani on melkoisen selvä, ehdokkaani löytynee tältä listalta. Mutta kuka näistä on ehdokkaani? En onnistunut löytämään netistä vaalikoneita, joten jouduin lukemaan vaan tietoa, mitä ehdokkaat ovat itsestään kertoneet. Ehdokkaat, jotka vaivaantuvat ylläpitämään kotisivuja tai/ja blogia netissä, saavat minulta pluspisteen. Pelkkä "olen vihreä"-kuvaus ei innosta minua äänestämään. Ehdokkaat, joilla on omia, ehkä poikkeaviakin, rohkeita ajatuksia, saavat pluspisteen. Jonkinlainen kokemus, poliittisesti tai muuten elämässä, tuo pluspisteen.

Tämä ehdokas sai yhden pluspisteen lisää, koska hän väittää, että emme tarvitse metroa Espooseen. Hienoa, että joku uskaltaa sanoa vastaan yleistä mielipidettä. Minusta länsimetro on turhan iso, kallis ja järjetön hanke. Järjetön siksi, että Espoo on hajanainen ja sellaisena pysyköönkin. Ei yhtä linjaa ajava metro voi ratkaista Espoon julkisen liikenteen ongelmia. Oma työmatkani ainakin kävisi hankalammaksi metron tultua, koska joutuisin matkustamaan sekä bussilla että metrolla yhden suoran bussin sijaan. Toisaalta ekologinen näkökanta huomioiden bussi on parempi kuin oma auto, mutta ehkä huonompi kuin joku muu vaihtoehto. Miksi busseihin ei saada biopolttoaineita tai muuta kestävämpää ratkaisua? Päästäisiin paljon vähemmällä, kuin metrotunnelit kaivamalla.

Ehdokkaan valinta ei ole ihan helppo ratkaisu. Onneksi on vielä aikaa hautoa päätöstä. Mutta loppupeleissä valitsen ehdokkaan mututuntumalla. Nyt jo lukiessani ehdokkaiden esittelyjä, jostain järjettömästä syystä en vain pitänyt eräästä ehdokkaasta. Ehkä hän oli liian lattea ja puhui itsestäänselvyyksiä tai ehkä hän ei ajanut juuri minun asioitani riittävästi. Ken tietää.