"Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun, marraskuu... " Muistatteko tuon kappaleen? Se tuli nyt vaan mieleen ihan ilman sen suurempia syitä. Laulajan/bändin nimen olen unohtanut tietysti. Tuntuu kyllä, että muistaisin, mutta ei sittenkään tule mieleen. Joka tapauksessa, tuo kappale on ihan kiva ja sitä on joskus soitettu radiossa aika paljon.

Tästä pääsemme aasin siltaa ihan muihin asioihin. Mieleni tekee esittää muutama epävirallinen näkemys tärkeistä asioista töissä:

"Kahvinkeitto on hoitajan tärkein tehtävä." Jos kahvi on loppu kriittisellä hetkellä ja uuden keittoa ei joudeta odottamaan, kun seuraava asiakas on jo tulossa, niin voi voi... Jokainenhan kahvinjuoja tietää, että se ei ole kivaa, kun päähän koskee, väsyttää ja mistään ei tule mitään. Hoitajan siis tulee huolehtia, että on aina tuoretta kahvia saatavilla.

"Radio on työpaikan tärkein työväline." Kun radiosta soi GrooveFM tai jotain muuta mukavaa, niin työkin sujuu paljon leppoisammin mielessä kappaleita hyräillen ja varpaita heilutellen. Hiljaisuus on tappavaa ja savolaisena  minulla on taipumus täyttää se tila höpisemällä joutavuuksia.

"Rutiinit vähentävät energiankulutusta." Hieno ajatus ja vaikka niin itsestään selvä, niin eipä ole tullut mieleen. Tämä ehkä selittää osaltaan tätä minun hillitöntä väsymystä. Minulta kun puuttuu vielä aika paljon rutiinia töissä ja höntäilen sinne tänne ja mietin kulmat kurtussa, mitä ja miten piti tehdä nyt. Tekisi mieli listata viikon mokat, mutta se ei ehkä olisi kilttiä itseäni kohtaan.

"Lounastauko on päivän tärkein hetki." Senhän tietää jo pienet koululaisetkin. Tämä koskee minua erityisesti, kun en juo kahvia töissä juurikaan. Mutta jos ruokatauko venyy kohtuuttoman matkan päähän, niin alkaa huono olo tulla ja samanlainen ärtymys kuin kofeiiniriippuvaisille kahvinpuutteesta.

Mutta nyt on mentävä valmistautumaan töihin...